„Săptămâna legumelor și fructelor donate“ la Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias“ din Sascut

În cadrul campaniei sociale „Săptămâna legumelor și fructelor donate“ inițiată de comisia SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) de la Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias“ Sascut, în parteneriat cu Parohia ortodoxă „Izvorul Tămăduirii“ și „Sfinții Martiri Brâncoveni“ din Sascut-Târg, reprezentată de preotul paroh Săviţă Graur, profesori și elevi ai liceului condus de dl. director Alin-Mihai Paris, au dăruit familiilor defavorizate, cu mulți copii și persoanelor vârstnice, din comuna Sascut, legume, fructe și alte produse alimentare, aduse de acasă. Acțiunea a fost coordonată de doamnele profesoare Maria Pascu, Luminița Graur și a relevat dăruirea, bucuria și interesul cu care s-au implicat cei 15 elevi voluntari SNAC și 4 profesori voluntari care au participat la această acțiune ce s-a desfășurat miercuri, 29.11.2017, când au fost vizitate peste 25 de familii defavorizate, cu mulți copii și persoane vârstnice, din comuna Sascut.

Activitatea de voluntariat a presupus colectarea de fructe și legume în vederea distribuirii acestora copiilor care provin din familii defavorizate, cu mulți copii și persoanelor vârstnice, cu nevoi sociale, dorindu-se sensibilizarea elevilor și profesorilor din cadrul instituției de învățământ cu privire la situația dificilă în care se află copiii și persoanele vârstnice afectați de lipsa alimentelor.

S-a reușit colectarea a peste 100 kg de legume și de 50 kg de fructe. Un număr de 67 elevi voluntari s-au implicat activ în promovarea campaniei. Activitatea a urmărit consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară, în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. Toți elevii s-au declarat încântați de această campanie socială și, în special, de ceea ce presupune activitatea de voluntariat.

Adauga un comentariu

*