De ce este bine să fii matinal

Îți pui cel puțin 2-3 alarme dimineața și cu greu te dai jos din pat? Persoanele matinale au parte de mai multe beneficii pe parcursul vieții. Iată care sunt acestea:

În cazul în care ai parte de un stil de viață destul de agitat, trezitul de dimineață poate să reprezinte o schimbare mult mai favorabilă pentru tine. Și asta doar dacă pui în practică mici trucuri ce te vor ajuta să devii matinal.

Precum vorba din popor „cine se trezește de dimineață departe ajunge”, cu cât vei fi mai matinal cu atât mai activ și sănătos vei fi.

Potrivit site-ului care2.com, anumite acțiuni din ziua precedentă îți vor fi de mare folos:

Optează pentru o cină sănătoasă

Cu cât este mai sănătoasă ultima masă a zilei cu atât mai bine vei reuși să te odihnești. Anumite alimente este indicat să le eviți dacă vrei să dormi bine, și să nu ai parte de o digestie dificitară.

Alege să consumi ceva ușor precum un iaurt, o salată sau un piure de legume sau un smoothie de legume și nu te băga imediat după ce le-ai consumat în pat.

Sportul este mai benefic dimineața

Mișcarea de dimineață, mai ales după micul dejun, cât și după muncă te va ajuta să te detașezi, să te relaxezi și să îți oxigenezi întregul organism.

Este cea mai bună modalitate de a scăpa de stres și de a te bucura de starea de bine. Și în plus, te va ajuta să te odihnești mai bine.

Nu uita de cel mai bun exercițiu și anume plank-ul.

Seara pregătește-te pentru a doua zi

Pentru a nu fi mereu pe fugă dimineața, pune alarma să sune cu 10 minute înainte de ora obișnuită, și mai rămâi un pic în pat, nu te ridca niciodată brusc.

Pregătește-ți de seara tot ce ai nevoie pentru a doua zi și în felul acesta vei câștiga timp și vei fi mult mai relaxat.

Specialiștii citați de Business Insider, sunt de părere că este mult mai benefic pentru sănătatea ta dacă te trezeşti în zorii zilei. Iată de ce:

Vei avea o stare de bine și kilograme mai puține

În legătură cu această afirmație, în 2012 a fost realizat un studiu care a concluzionat cu afirmația că persoanele matinale sunt mult mai fericite și mulțumite de propria persoană.

În primul rând pentru că dimineața aerul este un pic mai curat și creierul tău se poate oxigena mai bine, iar trezitul de dimineața și micul dejun luat acasă te vor ține la distanță de micile tentații nesănătoase de pe parcursul zilei, aspect ce va fi vizibil pe cântar.

Referitor la studiul făcut pe seama indicelui corporal la persoanele matinale a fost publicat în 2016 în revista Nature Communications.

Îți îmbunătățești performanțele intelectuale

Sănătatea ta mintală va avea doar de câștigat atunci când alegi să te trezești dimineața, în plus acest aspect va scădea riscul apariției diabetului și a problemelor ce țin de sindromul metabolic, acest sindrom fiind responsabil de declanșarea afecțiunilor cardiace.

Biologul Christoph Randler a studiat de asemenea acest fenomen și a ajuns la concluzia că persoanele matinale se vor bucura de performanțe mai bune atât la locul de muncă cât și la școală, dimineața organismul fiind mult mai tonic și vigilent.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*