Acţiune de amploare în mediul rural

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat miercuri, 25 octombrie a.c., între orele 07.00-11.00, respectiv 16.00-22.00, pe raza a 46 de comune, pe linia descoperirii şi combaterii comerţului ilicit, a tăierilor ilegale, transportului şi comercializării materialelor lemnoase, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

S-a acţionat pe un număr de 125 drumuri judeţene şi comunale unde au fost instituite un număr de 10 filtre, fiind efectuate verificări în 34 de unităţi economice.

De asemenea, au fost verificate 539 de autovehicule, 88 atelaje hipo, 6 mopede şi 51 de biciclişti, fiind legitimate un număr total de 694 persoane.

A fost depistată în flagrant o persoană care a comis infracţiune la regimul rutier, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii poliţiştii au aplicat 199 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 58.665 de lei, au confiscat cantitatea de 510 kg nuci şi 72 de litri de ulei, bunuri în valoare de 4512 lei.

Exemple:

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii au depistat pe raza comunei Cleja un bărbat de 44 de ani, din Bacău, în timp ce oferea spre vânzare ulei de floarea soarelui fără a avea documente de provenienţă.

S-a dispus confiscarea bunurilor, iar bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 de lei.

Poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat de 48 de ani, din comuna Tamaşi, în timp ce conducea un tractor cu remorcă pe raza comunei.

Din verificări s-a stabilit că remorca nu era înregistrată sau înmatriculată. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 25 octombrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliţie Răcăciuni au depistat un bărbat de 68 de ani, din localitate, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Bacău.

Bărbatul în cauză a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 2 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracţiuni la regimul rutier și a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Adauga un comentariu

*