Cele mai comune greseli de redactare a unui CV

Vrei să aplici pentru un loc de muncă excelent pe care ţi-l doreşti de mult timp. Faci un CV şi îl trimiţi. Este posibil să fi făcut măcar una dintre cele şapte greşeli comune atunci când l-ai redactat şi să nici nu mai ajungi în faţa angajatorului.

CV-ul poate să îţi aducă job-ul de vis sau poate să te împiedice să ajungi măcar în faza interviurilor faţă în faţă cu angajatorul. Orice informaţie menţionată aici trebuie să fie bine gândită pentru a face o părere cât mai bună posibilului nou şef.

Este important să nu exagerezi în dorinţa de a impresiona angajatorul aşa cum a făcut un inginer care, din cauza unui singur rând din CV, a pierdut job-ul dorit chiar dacă se afla la doar un pas de a-l obţine.

Verifică CV-ul. Mai mult ca sigur ai făcut una dintre aceste şapte greşeli comune atunci când l-ai scris

1. Obiectivele

„Caut un loc de muncă nou care să reprezinte o provocare în cadrul unei companii în continuă dezvoltare ce îmi va permite să aduc o contribuţie pozitivă”

Multe dintre obiectivele pe care le menţionezi în CV nu spun nimic angajatorului. Ar fi mai potrivit să introduci în CV o secţiune de tipul „Cine sunt eu” în care să oferi informaţii relevane pentru viitorul angajator. În acest fel îl vei convinge că eşti candidatul potrivit pentru acel job, scrie The Muse.

2. Domenii bizare de care eşti interesat

Nu menţiona în CV lucrurile de care eşti interesat în timpul liber, dacă acestea nu sunt relevante pentru job-ul pentru care aplici. Angajatorii te pot judeca dacă identifică printre hobby-urile tale lucruri care încalcă credinţele lor personale sau le displac.

În schimb, include subiecte de interes care susţin ideea de profesionist pe care vrei să o transmiţi. Spre exemplu, dacă eşti nutriţionist poţi spune că ai un blog cu reţete culinare.

3. Vorbeşti la persoana a III-a

Cel mai simplu mod în care poţi ajunge să fi caracterizat de către angajator ca o persoană care are o părere mult prea bună despre sine este acela de a te exprima la persoana a III-a atunci când vorbeşti despre propria experienţă în CV.

Un CV trebuie scris la persoana I. Trebuie evitate, totodată, pe cât posibil pronumele.

Spre exemplu:

Eu am reuşit să strâng 70.000 de dolari – incorect

Am reuşti să strâng 70.000 de dolari – corect

4. O adresă de e-mail de la angajatorul curent

Nimic nu spune mai clar „Îmi caut un loc de muncă pe timpul companiei” ca utilizarea adresei de e-mail de la actualul job într-un CV. Dacă nu este vorba despre un job tot în cadrul aceleiaşi companii, nu este indicat să foloseşti adresa de e-mail de muncă pentru a-ţi găsi un post într-o altă companie.

Foloseşte adresa personală de e-mail.

5. Cuvinte mari, dar inutile

De ce să alegi cuvinte precum „utilizat” în CV când poţi spune simplu „folosit”?

Astfel de cuvinte nu te fac să pari mai inteligent. Este mai corect să redactezi CV-ul folosind cuvinte pe care le foloseşti şi în discuţiile de zi cu zi.

6. Job-uri vechi sau la pe care le-ai avut pe o perioadă scurtă de timp

CV-ul nu reprezintă o listă a tuturor job-urilor pe care le-ai avut de-a lungul anilor după absolvire, ci un document de marketing. Deci, în cazul în care un job pe care le-ai avut cu 12-15 ani în urmă nu este relevant pentru postul la care aplici acum nu trebuie să îl menţionezi în CV.

7. Minciuni

Un inginer a aplicat pentru un loc de muncă excelent, iar totul părea să meargă perfect până în momentul în care angajatorul a făcut o serie de verificări ale CV-ului său şi a descoperit că deşi participase la cursurile universităţii menţionate nu fusese absolvent al acesteia, aşa cum declarase în CV.

Bărbatul nici nu avea nevoie de diploma respectivă pentru a obţine job-ul dorit. Cu toate acestea, l-a pierdut pentru că a minţit.

Este extrem de important să nu minţi în CV. Angajatorii au acum la dispoziţie o mulţime de instrumente prin care pot verifica orice informaţie din cadrul acestuia.

Sursa: http://m.gandul.info

Adauga un comentariu

*