Retete de dulciuri fara zahar

Nevoia de a consuma chiar si numai ocazional ceva dulce nu poate fi ignorata, oricat de mult v-ati stradui sa mancati sanatos si sa minimizati sau chiar sa eliminati consumul de zahar.

Inghetata cu fructe

Ingrediente:

2 banane coapte pe care le congelati macar o ora
un bol de fructe de sezon (capsuni, mure, fructe de padure, piersici)
smantana grasa
miere la alegere

Mod de preparare:

Ingredientele se dau la blender si se amesteca bine. Puneti amestecul la congelator si savurati-l apoi in cupe sau cornete de napolitana.

Biscuiti cu nuci si banane

Ingrediente:

70 ml ulei vegetal
1 lingurita extract vanilie
3 banane medii pasate
1/2 lingurita sare
120 gr nuci tocate
160 gr fulgi de ovaz
150 gr stafide

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 190C si pregatiti mai multe tavi de copt.

Amestecati fulgii de ovaz, cu stafidele, nucile si sarea. Intr-un bol separat, amestecati bananele pasate cu uleiul si vanilia, apoi adaugati-le peste ingredientele uscate si omogenizati compozitia. Lasati-o sa stea timp de 15 minute.

Puneti cate o lingura din compozitie in tavile de copt la intervale egale. Coaceti biscuitii timp de 15 minute. Raciti-i pe un gratar.

Tort vegan cu ciocolata si fistic

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g de fistic, 100 g de caju sau miez de nuca, 4 linguri apa de cocos, 4 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de zeama de lamaie

Pentru crema: 100 g de alune de padure, 4 lingurite de cacao, 1/2 de lingurita de esenta de vanilie, 7 curmale, 4 lingurite de ulei de cocos (sau de trufe), apa de cocos sau lapte de soia

Mod de preparare:

Puneti la inmuiat in apa rece, timp de 2-3 ore, separat: alunele de padure, fisticul, caju.

Preparati blatul. Pisati fisticul si caju, adaugati apa de cocos, uleiul de cocos, zeama de lamaie si amestecati usor cu mana, pana ce amestecul se leaga. Puteti sa mai adaugati ulei, daca este nevoie.

Tapetati o tava cu fund detasabil cu 3/4 din amestec.

Preparati crema. Puneti in robot alunele de padure, cacao, esenta de vanilie, curmalele, uleiul de cocos, apa de cocos si amestecati pana ce totul devine omogen. Dupa gust, mai puteti adauga cacao, ulei pentru a fi mai cremos sau curmale pentru a fi mai dulce.

Puneti crema peste blat si apasati usor pe ea, pentru a se aseza bine. Adaugati restul de blat la suprafata si nivelati bine. Acoperiti si lasati tortul la frigider pentru cateva ore.

Sursa: www.casepractice.ro

Adauga un comentariu

*