Știi cum să-ți crești imunitatea?

Chiar dacă vremea s-a încălzit destul de mult în comparație cu anii trecuți, trebuie să ții cont de faptul că fenomenele meteo și schimbările bruște de temperatură cu care ne confruntăm de ceva timp pot să-ți afecteze și imunitatea.

Ba caniculă, ba ploaie, ba frig, ba rece. Jocul temperaturilor din ultima vreme se resimte destul de puternic asupra organismului uman.

În acest caz este necesar să acorzi o atenție deosebită atât alimentației cât și odihnei, pentru a ajuta organismul să facă față schimbărilor bruște de temperatură mai ales.

Socul ține gripa la distanță

Unul din cele mai vechi trucuri plin de benefici pentru sănătatea ta, socul, se poate consuma sub formă de ceai sau chiar sub formă de socată.

Este considerat ca fiind un adjuvant deosebit mai ales împotriva neplăcutei gripe. Antioxidanții din floarea de soc pultă cu brio împotriva inflamațiilor din organismul uman. În plus socata este o băutură destul de delicioasă și hidratantă numai bine se savurat într-o zi caniculară.

Ciupercile, sursă de antioxidanți

Vara, când te topești sub razele solare, nu prea te bate gândul să gătești în casă mai nimic, astfel că poți opta pentru câteva legume la grătar care să îți ofere senzația de sănătatea și să îți aducă un aport nutritiv bun. Ciupercile fac parte din această categorie. Au un conținut de seleniu și de antioxidanți benefici, care le recomandă spre a fi consumate ori de cîte ori ai ocazia. În plus se bucură și de un aport semnificativ de vitamina B, riboflavină și niacină. Se bucură de propietăți antivirale, antibacteriene și antitumorale.

Pepenele verde, sursă de hidratare

Vedeta verii am putea spune, parfumați, zemoși, răcoritori, bogat în antioxidanți și glutation. Acesta din urmă este de un real folos pentru sistemul tău imunitar, oferă o sursă importantă organismului pentru a lupta împotriva infecțiilor.

În plus contribuie la eliminarea toxinelor din organism, ajută la menținerea rinichilor sănătoși și este un desert ideal de la mic la mare.

Migdalele combat stresul

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai la îndemână o mână de migdale pe care să o consumi pe parcursul zilei. Un bun adjunvat pentru imunitatea ta, o ceșcuță de migale îți vor oferi necesarul de vitamina E de care organismul tău are nevoie. În plus, conțin și alți nutrimenți esențiali precum riboflevina, niacina sau viotamine din complexul B care sunt aliații de nădejde împotriva stresului.

Vitamina C este esențială

Citricele sunt la mare căutare indiferent de sezon, grapefruitul, portocalele, lămâile sunt doar câteva dintre fructele ce pot fi găsite cu ușurință pe tot parcursul anului. Un bun susținător al sistemului imunitar, anihilează bacteriile, virusurile și stimulează producția de Limfocite C, care sunt responsabile de protejarea de celulele canceroase.

Un antioxidant esențial mai ales pe perioada verii deoarece te apără de acțiunea radicalilor liberi.

Betacarotenul previne atacurile de cord

Betacarotenul ajută la o mai bună asimilare a vitaminei A, stimulând totodată și activitatea globulelor albe, responsabile cu protejarea organismului de eventualele infecții.

Licopenul conținut de anumite fructe și legume au un renumit efect anticancerige, oferind și protecție împotriva atacurilor de cord. Problemă destul de des întâlnită mai ales când afară umiditatea este foarte scăzută și temperatura în continuă creștere în termometre.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*