Semnificatiile zilei de 12 iunie

Astazi, in Brazilia se sarbatoreste Ziua Indragostitilor – Dia dos Namorado. Cu aceasta ocazie, indragostitii isi ofera cadouri – ciocolata, felicitari, buchete de flori. Aceasta zi a fost aleasa inainte de sarbatoarea Sfantul Anton, cunoscut aici ca sfantul casatoriei, cand multe femei singure savarsesc diferite ritualuri populare pentru gasirea unui sot bun sau a unui iubit. Cu acesat ocazie au loc numeroase evenimente si spectacole, dar si parade stradale insotite de muzica si dans.

In 1839 are loc primul meci de baseball. In 1934 sunt inaugurate primele treceri de pietoni din lume, la Londra.

In 1995 republicile baltice semneaza acordul de aderare la U.E.

In 1999 se infiinteaza Fortele din Kosovo (KFOR), conduse de NATO, cu scopul mentinerii pacii in provincie.

In 1912 se naste Eva Crane, fizician britanic;in 1915, David Rockefeller – bancher si filantrop american; in 1916, Alexandru Balaci – critic si istoric literar român, membru al Academiei Române; in 1924, George Bush – presedinte al SUA, iar in 1966, Adrian Enache – interpret român de muzica pop.

In 1969 moare Józsi Jenõ Tersánszky, scriitor si dramaturg maghiar nascut la Baia Mare; in 2003, Gregory Peck – actor american, iar in 2012, Elinor Ostrom – politolog american, laureata a Premiului Nobel pentru Economie in 2009.

Adauga un comentariu

*