Vanilia, un antidepresiv din natură

Folosită mai des în bucătărie sub formă de esență pentru a da un gust unic preparatelor, vanilia poate fi și leac, deoarece menține sănătatea mintală.

Este bine de știut că, pe lângă celebrele remedii pentru controlul greutății, pentru alungarea senzației de greață și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, este utilă și vanilia.

Este suficient să bei o cană de ceai în care ai strecurat câteva picături de esență de vanilie sau poți să o combini cu lapte și astfel te vei putea bucura de efectele sale minunate.

Ajută la relaxarea organismului

Efectul său calmant este indicat și pentru a reduce febra sau a diminua eventualele dureri cauzate de diferite boli.

Stresul este una din problemele pe care vanilia o elimină cu brio, deoarece ajută la îndepărtarea durerilor de cap și ține depresia la distanță. Este folosită mai ales în aromoterapie, tocmai pentru efectele sale calmante pe care le oferă întregului organism. Dacă te confrunți cu episoade de insomnie, câteva picături de vanilie arse te vor ajuta să dormi mult mai bine.

Reglează menstruația

Efectele sale minunate se răsfrâng și asupra uneia dintre cele mai des întâlnite probleme la femei și anume menstruația neregulată. În același timp ea poate fi folosită și ca un afrodisiac, având proprietăți puternice de a stimula apetitul sexual.

Cum se prepară ceaiul de vanilie

Varianta simplă pentru a te bucura de ceai de vanilie la tine acasă este să îl achiziționezi gata preparat de la magazin și să îl servești cu câteva picături de extract de vanilie și puțină miere de albine. În felul acesta tocmai ce ai obținut un remediu perfect în caz de gripă sau răceală.

A doua variantă presupune să folosești frunze de ceai negru peste care să adaugi o păstaie de vanilie despicată și o linguriță de esență de vanilie. Păstrează-le într-un recipient din metal sau sticlă pentru cel puțin o săptămână apoi poți să prepari infuzii cu ajutorul amestecului obținut avaând grijă să nu îl ții la infuzat mai mult de 3-4 minute.

Efecte secundare

De principiu vanilia nu prezintă contraindicații, dar se recomandă evitatea acesteia de către femeile însărcinate sau care alăptează, în cazul în care se consumă trebuie făcută sub atenta monitorizare a medicului specialist.

Este bine să ai grijă să consumi vanilie cât mai puțin prelucrată pentru a te bucura cât mai mult de avantajele ei.

Cunoscută încă din antichitate, atât aztecii cât și mayașii foloseau vanilia pentru a prepara diverse băuturi medicinale.Trebuie să ții cont de faptul că esența de vanilie este un lichid destul de concentrat care se obține prin fierberea boabelor de vanilie cu apă și alcool.

Conține și vitamine din complexul B, dar și magneziu, potasiu, calciu, fier, zinc și polifenoli.

Este indicată în cazul în care te confrunți  cu alergii mai ales cele de sezon.

Datorită conținutului de capsaicină este un remediu de luat în seamă atunci când survine o durere de dinte.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*