Cafea cu brandy de cireşe şi ciocolată rasă

Pentru că e sezonul lor, al cireşelor, îţi propunem o reţetă inedită de cafea răcoritoare care să includă aceste fructe minunate. Gustul este desăvârşit, iar aspectul – pe măsură! 

Ingrediente:

  • 100 ml de apă
  • 2 linguriţe de cafea
  • 100 g de smântână
  • 50 g de zahăr
  • 20 ml de brandy de cireşe
  • 4 cubuleţe de gheaţă
  • 20 g de ciocolată rasă
  • cireşe

Mod de preparare:

Pune apa la fiert şi, când este călduţă, adaugă cafeaua. Amestecă bine cu o linguriţă şi lasă cafeaua să fiarbă în ibric până când aproape dă în clocot. Apoi lasă cafeaua la răcit.

Într-un bol, bate smântâna cu zahărul până când conţinutul devine cremos, iar zahărul s-a topit. Astfel vei obţine frişca.
Într-un pahar de vin, pune până la jumătate cafea, peste care adaugă brandy de cireşe şi cubuleţele de gheaţă.

Umple paharul cu frişcă, decorează cu ciocolată rasă şi cu două cireşe.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*