Ponturi de mâncare sănătoasă la serviciu

Dacă te-ai decis să adopți un stil de viață sănătos, nu sări niciodată peste micul dejun și să nu pleca la muncă fără un pachețel sănătos pe care poți să ți-l prepari acasă, de cu seara.

O zi de succes este ziua în care te-ai trezit după câteva ore bune de somn, te-ai alimentat corespunzător, te-ai hidratat și apoi te îndrepți către muncă cu forțe proaspete și energia necesară să duci la bun sfârșit sarcinile pe care le ai.

Pentru a obține acest start atât de benefic ție trebuie doar să te organizezi puţin cu o seară înainte sau să faci cumpărăturile necesare în weekend, planificând cu mare atenție ce anume cumperi astfel încât să nu fie mult prea perisabil, să fii nevoit să arunci ulterior produsele cumpărate.

Pe parcursul zilei, energia ta matinală se pierde treptat și este necesar să te alimentezi cu produse sănătoase care să îți ofere putere de concentrare și de muncă în parametri optimi.

Nu te gândi că dacă sari peste o masă vei recupera apoi, sau că nu ți se poate întâmpla nimic rău. Organismul tău are nevoie în permanență de combustibil pentru a te susține, tocmai de aceea este esențial să încerci pe cât posibil să respecți un regim alimentar corect.

Avantajul cel mai mare adus de mâncarea pregătită acasă este că te poți bucura de o porție mult mai sănătoasă deoarece ai controlul total asupra alimentelor pe care le folosești și îți permite în felul acesta să deții controlul și asupra greutății tale.

Iată câteva idei de mâncăre sănătoasă pe care să o iei cu tine la serviciu!

Sandviş cu hummus, legume şi brânză
Sandvișul îți permite să faci numeroase combinații, atât sănătoase cât și sațioase. Aspectul de care trebuie să ții cont este acela că trebuie să optezi pentru pâinea neagră, carnea fără grăsime și să eviți brânza topită sau cașcavalul din cauza nivelului ridicat de grăsimi pe care îl au.
Pentru acest sandviș ai nevoie de humus (pastă de năut), salată verde, ardei roşu, avocado, 1 felie de brânză, 1 felie de brânză slabă, castraveți și piept de pui la grătar.

Mâncare gătită și salată
Pentru acaestă variantă ai la dispoziție o gamă largă de legume la care să apelezi printre care amintim lintea, năutul, varza, fasolea verde/galbenă, broccoli sau poți să optezi pentru un ghiveci de legume. Încearcă să le combini cu salate.

Supă cremă de legume
Sunt perfecte pentru a fi consumate în orice perioadă a zilei atât timp cât nu folosești făina sau smântâna în prepararea lor. Poți în schimb să adaugi avocado ca să îi dai o consistență mai plăcută.

Orezul brun cu legume
Orezul brun poți lejer să îl combini cu aproximativ cam toate legumele de sezon. Poți să îl prepari simplu și să adaugi o salată în care să se regăsească din abundență pătrunjelul verde, roșiile, sfecla crudă și zeama de lămâie.

Shaorma la lipie
Da, da, ai citit bine, poți să îți prepari o shaorma delicioasă și sănătoasă la tine acasă. Ai nevoie de o lipie pe care să o încălzești un pic, la care poți să adaugi salată de varză, roșii, castraveți, carne de pui la grătar sau fiartă și un sos făcut din roșii cu oregano și un pic de ulei de măsline. Așa ai parte de un prânz sănătos, sațios și gustos.

În felul acesta te vei menține în formă, vei fi bine alimentat și nu te va chinui gândul că te afli la dietă. De aceste preparate se poate bucura și copilul tău când merge la școală.

Sursa: www. clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*