Mierea de albine: 6 beneficii pentru piele

Mierea este singurul produs 100% natural care poate face bine atât sănătăţii interioare, cât şi celei exterioare. Folosită în compoziţia multor produse cosmetice de îngrijire, mierea asigură hidratare şi catifelare pielii uscate şi poate trata numeroase afecţiuni dermatologice.

Să descoperim 6 utilizări ale mierii de albine asupra frumuseţii!

Beneficii pentru piele

Exfoliant natural – femeile cu ten sensibil îşi pot face acasă o mască pe bază de miere, zahăr brun, ulei de măsline şi suc de lămâie, care are capacitatea de a curăţa tenul de celulele moarte şi de a stimula regenerarea pielii, oferind o strălucire şi moliciune extraordinară.

Bună şi la epilat – amestecaţi miere cu suc de lămâie şi aplicaţi pe zonele pe care doriţi să le epilaţi. Rezultatul va fi unul excelent: îndepărtează foarte bine părul şi lasă pielea catifelată.

Elimină cicatricile lăsate de acnee – aplică puţină miere pe zona afectată, acoperă cu un plasture şi ţine-l aşa până a doua zi de dimineaţă, după care clăteşte bine pielea. Semnele lăsate de coşuri vor dispărea ca prin minune.

Hidratează intens pielea – adaugă puţin lapte şi miere în apa în care te îmbăiezi. Aceste ingrediente au proprietatea de hirata pielea în profunzime, oferindu-i strălucire naturală şi catifelare desăvârşită.

Eficientă împotriva arsurilor solare – dacă ai exagerat cu statul la soare şi acum arăţi ca o friptură la grătar iar durerile şi usturimea nu-ţi dau pace, apelează tot la miere. Aplicată pe zonele afectate de razele solare, aceasta va ameliora durerile resimţite şi vor grăbi procesul de vindecare a pielii.

Remediu împotriva buzelor crăpate – amestecă miere cu zahăr brun şi ulei de măsline şi aplică pe buze acest mix. Este un balsam natural pentru buzele crăpate de soare sau apa sărată.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*