Metode naturale de parfumare a camerei

odorizant-natural-retetaParfumurile de camera contin substante toxice, dintre care unele sunt chiar cancerigene, asa ca ideal ar fi sa le inlocuim cu parfumuri naturale, care nu ne pun sanatatea in pericol. Oricat de curatenie ar fi in casa, daca nu te invaluie un miros frumos odata ce intri pe usa, parca lipseste ceva – Iata alternative naturale pentru parfumurile din comert!

Portocale si scortisoara pe aragaz

Pentru ca nu s-a terminat inca iarna, poti folosi un amestec de portocale si scortisoara pentru a-ti parfuma casa. Umple un ibric cu apa si, dupa ce incepe sa fiarba, adauga cateva felii de portocala si cateva ligurite de scortisoara. Opreste focul imediat ce apa fierbe iar. Mirosul puternic iti va invalui intreaga casa.

Parfum de interior pe baza de ulei esential

Umple un recipient cu pulverizator cu apa si adauga 1 lingurita de ulei esential cu ce aroma preferi tu, fie ca este vorba despre o aroma citrica, una florala ori una foarte dulce. Pulverizeaza parfumul de camera de doua ori pe zi, imediat dupa ce aeristesti incaperea, iar mirosul va persista pe toata perioada zilei.

Pe langa mirosul placut din incapere, vei beneficia si de efectele pozitive pe care anumite uleiuri esentiale le au asupra starii tale.

Conuri de brad imbibate in uleiuri esentiale

Daca vrei sa iti faci singura un obiect decorativ frumos mirositor ai nevoie de: conuri de brad si ulei esential. Curata bine conurile de brad, lasa-le la uscat pe calorifer pana cand se usuca in totalitate si pune apoi cateva picaturi de ulei esential pe suprafata conurilor. Reaplica ulei esential o data pe zi, iar mirosul palcut va persista in incaperea in care decoratiunea este amplasata.

Lumanare parfumata DIY cu ulei de masline

Pentru a face o lumanare parfumata pe baza de ulei de masline ai nevoie de: un borcan cu gura larga, ulei de masline, agrafa de birou, ulei esential si fitil.

Fixeaza fitilul pe fundul borcanului cu ajutorul agrafei de birou, pe care o vei desface si o vei infasura apoi in jurul fitilului. Agata apoi agrafa de birou de marginea borcanului, pentru ca fititlul sa stea drept. Umple borcanul cu ulei de masline, in care vei dizolva 1 lingura de ulei esential parfumat. Arde apoi fitilul si bucura-te de aroma raspandita in intreaga camera. Poti stinge lumanarea oricand si o poti reaprinde de fiecare data cand ai nevoie. Atunci cand este cazul, inlocuieste fitilul.

Difuzor DIY de uleiuri parfumate

Umple o vaza de dimensiuni reduse ori chiar un pahar cu picior inalt, cu ulei de masaj pentru bebelusi in care poti dizolva ulei esential parfumat. Introdu apoi in recipientul respectiv cateva bete de bambus, care vor imprastia aroma placuta in incapere.

Cana cu arome naturale

Umple o cana cu apa, adauga cateva felii de portocala, un bat de scortisoara, cateva stelute de anason, nucsoara si 5 picaturi de ulei esential de scortisoara. Foloseste cuptorul cu microunde pentru a incalzi cana, apoi tine-o in camera pe care vrei sa o parfumezi. Poti reincalzi cana de cate ori doresti, pentru a parfuma mai multe incaperi.

Sursa: https://doc.ro

Adauga un comentariu

*