WhatsApp introduce o nouă funcţie pentru utilizatorii săi

logo-promoServiciul de mesagerie WhatsApp marchează împlinirea a opt ani de la lansarea sa printr-o actualizare care include o nouă funcţie denumită Status, prin care utilizatorii pot împărtăşi cele mai frumoase momente cu prietenii lor sub formă foto, video sau prin GIF-uri, scrie marţi digitaltrends.com. 

Această nouă funcţie este similară celei oferite de platforma digitală Snapchat.

Compania de mesagerie deţinută de Facebook testează de ceva timp Status, care potrivit portalului digitaltrends.com este aproape o copie a serviciului Snapchat. Succesul uriaş al Snapchat i-a determinat pe responsabilii Facebook să implementeze astfel de funcţii în mai multe dintre produsele companiei, precum Stories al Instagram sau Messenger Days al Facebook Messenger.

”Când WhatsApp a fost lansat în urmă cu opt ani, a început ca o aplicaţie de status update, unde oamenii puteau tasta un rând scurt de text pentru ca ceilalţi utilizatori din lista lor să vadă ce au făcut sau ce au de gând să facă”, conform unui mesaj postat pe blogul companiei. ”Când am înţeles că oamenii foloseau această funcţie pentru a comunica în timp real, am reproiectat WhatsApp ca o aplicaţie de mesagerie”, conform aceleiaşi surse.

Funcţia Status oferă noi posibilităţi utilizatorului la nivelul camerei privind realizarea şi distribuirea fotografiilor, videoclipurilor şi imaginilor animate. Pot fi adăugate texte, emoticoane sau doodle-uri în realizările media ale utilizatorului pe care acesta le poate trimite celor din lista sa de contacte.

Noile actualizări ale celor din lista de contacte apar în dreptul butonului Status (Stare). Stările indicate public de utilizatorii aplicaţiei expiră după 24 de ore şi acestea au aceeaşi caracteristică de criptare ca şi mesajele transmise între utilizatori.

Cei de la WhatsApp susţin că în fiecare zi se trimit circa 50 de miliarde de mesaje prin intermediul aplicaţiei, peste 3,3 miliarde de fotografii, 760 de milioane de videoclipuri şi 80 de milioane de imagini animate. Funcţia Status este disponibilă în versiunea actualizată a aplicaţiei din magazinele electronice pentru utilizatorii dispozitivelor Android, Apple şi Windows.AGERPRES

Adauga un comentariu

*