Măsuri corecte în caz de pielonefrită

Și rinichii pot fi afectați de infecție, iar în acest caz vorbim de pielonefrită. Boala nu trebuie trecută cu vederea, întrucât pot surveni complicații grave.

Febra, frisoanele, dificultatea la urinare și durerile puternice în zona rinichilor sunt principalele simptome ale pielonefritei, infecție care poate necesita spitalizare. În 80% din cazuri, este produsă de bacteria E.coli, alți microbi implicație fiind Proteus mirabilis, Enterococcus faecalis și Klebsiella pneumoniae.

Infecția apare adesea în urma pătrunderii microbilor din uretră în tractul urinar.

Este mai frecventă la femei, din motive anatomice, bacteriile ajungând, în cazul lor, mai ușor la nivelul rinichilor. De asemenea, persoanele cu pietre la rinichi sunt mai expuse probabilității de a face această infecție, precum și cele cu constipație cronică.

Pielonefrita poate fi acută (însoțită de febră, frison și dureri locale) sau acută (pe fondul infecțiilor urinare repetate).
Se tratează cu antibiotice
Mult mai gravă decât o infecție urinară sau o cistită, pielonefrita poate leza definitiv rinichii.

În plus, în absența tratamentului, se poate complica prin septicemie, infarct renal (necroza unei zone de țesut renal) sau chiar deces. De aceea, trebuie consultat medicul imediat ce apar primele simptome. Boala se tratează cu antibiotice, conform rezultatului antibiogramei.

Info

Pielonefrita se poate preveni prin consum suficient de apă, prin evitarea amânării urinării, prin tratarea corectă a infecțiilor urinare și prin purtarea lenjeriei intime de bumbac.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*