Alungă stările de anxietate cu remedii naturale!

remedii_naturiste_pentru_anxietateAnxietatea a devenit una dintre cele mai răspândite tulburări, fiind o consecinţă a faptului că nu reușești să ai constant o certitudine a unui viitor asigurat şi apar astfel  tot mai frecvent și excesele de violenţă. S-a dovedit faptul că multe plante medicinale sunt benefice în tratamentul anxietăţii, iar natura îți pune la dispoziție toate resursele ei, tu doar trebuie să le alege pe cele potrivite ție.

Viața cotidiană a transformat omul puternic într-un suflet extrem de vulnerabil în fața stresului general, lucru care din păcate își pune amprenta atât asupra sănătății fizice cât și psihice.

Valeriana este cel mai bun calmant

Tratează stările de anxietate și te ajută să menții senzația de calm o perioadă mai îndelungată. Reduce semnificativ numărul atacurilor de panică și în același timp scade riscul de apariție a unui nou atac.

Apelează la aromoterapie

Obișnuiește-te să te gândești la casă ca la acel loc unde grijile tale toate dispar ca prin magie. Pentru asta aerisește bine casa dimineața iar când ajungi acasă aprinde lumânări parfumate sau apelează la uleiurile esențiale de mușețel, levănțică, bergamotă, iasomie pentru a te destinde. Ascultă o muzică de calitate, fă o baie miresmată și bucură-te de un somn de calitate.

Acceptă-te așa cum ești și iubește-te

Studiile efectuate pe acestă temă arată că atacurile de panică apar mai ales la persoanele care sunt foarte critice cu ele însele. NImeni nu este perfect, iar imperfecțiunile ne fac să fim diferiți, unici, memorabili. Oricât de mult ți-ai dori să găsești o persoană perfectă, aceasta nu există. Fiecare avem părți bune și mai puțin bune. Important este să te accepți așa cum ești și să scoți în evidență calitățile.

Anxietatea poate să apară fără o cauză anume, însă este important să ceri ajutorul, să vorbești despre problema ta, să nu te închizi în tine.

Sportul relaxează și schimbă starea de spirit

Mișcarea este benefică pentru a detensiona musculatură și pentru a goli mintea de mulțimea de gânduri de peste zi. În plus te ajută să ai un fizic lucrat, frumos și sănătos. De multe ori anxietatea este în strânsă legătură cu aspectul fizic, așa că ieși la o plimbare în parc, ascultă o muzică ritmată și mișcă-te în voie.

Regăsește-te prin meditație

Nu doar o dată ți s-a întâmplat să te iei cu munca și să uiți să te alimentezi, să te hidratezi, sau să ajungi la sală. Acordă-ți timp să meditezi, să îți aduci constant în minte că tu ești prioritatea ta numărul unu. Dacă tu ești bine, restul vine de la sine. Ajută-ți corpul să te susțină în toate activitățile tale. Fie că apelezi la yoga, meditație prin muzică, dans sau pictură, acționează în direcția visurilor tale.

Gândirea pozitivă

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este gândirea ta. Tot ce se naște în mintea ta se va transforma în timp în realitatea din jurul tău. Poate pare ireal însă încearcă să te detașezi de gândurile negre și să fii optimist, să te bucuri de perezent și de lucrurile simple și vei observa cum totul parcă se rezolvă de la sine. În plus ține cont și de faptul că optimistul este întoteauna ferit de boală și de necazuri.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*