Semnificatiile zilei de 7 aprilie

sanatateAstazi sarbatorim Ziua Mondiala a Sanatatii, care marcheaza data infiintarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii in anul 1948. Scopul acestei zile este de a creste nivelul de informare la nivel global pe o anumita tema de sanatate si de a atrage atentia asupra unei zone prioritare de care sa se ocupe OMS.

Tema aleasa pentru acest an este DEPRESIA si BOLILE MINTALE. Depresia este o afectiune care, de cele mai multe ori, este ascunsa, negata si astfel insuficient diagnosticata si tratata. Medicii spun ca esentiala este depistarea persoanelor cu risc de depresie, pentru a-i ajuta, a le fi aproape, a-i indruma spre medic, a nu-i marginaliza. Un tratament adecvat si suportul celor din jur pot preveni episoadele recurente, deoarece majoritatea persoanelor cu depresie au avut cel putin un episod de depresie inainte.

In 1927 este efectuata cu succes prima transmisie televizata la mare distanta, in Statele Unite ale Americii, momentmarcat de un discurs al secretarului Departamentului comertului din SUA, Herbert Hoover.

In 1940 are loc, la Bucuresti, deschiderea oficiala a “Institutului Cultural German”.

In 1964 IBM prezinta primul model din seria 360.

In 1999 Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta, impreuna cu Academia Româna, acorda regizorului Andrei Serban, Premiul de Excelenta in Cultura Româneasca.

In 1770 se naste William Wordsworth, poet englez; in 1772, Charles Fourier – filosof utopist si economist francez; in 1889, Gabriela Mistral – poeta chiliana, laureata a Premiului Nobel pentru Literatura in 1945; in 1930, Yves Rocher – om de afaceri francez, fondatorul brand-ului de cosmetice Yves Rocher; in 1931, Amza Pelea – actor român de teatru si film; in 1945, Mircea Daneliuc – regizor, scenarist si actor român; in 1952, Nichita Danilov – poet român, iar in 1990, Sorana Cârstea – jucatoare româna de tenis.

In 1614 moare El Greco, pictor de origine greaca;in 1938, Suzanne Valadon – pictorita franceza; in 1947, Henry Ford – fondator al industriei americane de automobile, iar in 2011, Victor Surdu – om politic român.

Adauga un comentariu

*