Tarhonul, remediul natural care îți întărește imunitatea

tarhonTarhonul, o plantă destul de aromată considerată a fi un remediu bun la toate. Dar ceea ce multe persoane încă nu ştiu este că poate ușura digestia și apăra organismul de diverse afecțiuni.

Previne dereglările digestive

O cană de ceai băută frecvent poate contibuie semnificativ la echilibrul digestiv al organismului tău.

Infuzia de tarhon pentru uz intern se prepară astfel: peste o lingură de plantă uscată se adaugă o cană de apă clocotită, apoi se lasă 10 minute la infuzat, se stecoară și se consumă.

În caz de boli renale, boli de ficat, constipație, insomnie, dureri de cap, de dinți și probleme digestive se recomandă 2-3 căni pe zi.

Întărește imunitatea și tratează insomnia

Datorită faptului că are proprietăți puternice imunostimulatoare prin prezența antioxidantilor și compusilor activi, dar mai ales a conținutului crescut de vitamina C este un bun aliat pentru sănătatea ta. Mai mult de atât combate oboseala și induce starea de somn.

Tratează afecțiunile ginecologice

Te poți baza pe el în lupta împotriva infertilității, ajută la reglarea ciclului menstrual și a ovulației, dar este și un calmant natural al simptomelor sindromului premenstrual.

Pont:

În cazul în care vrei să renunți la consumul de sare, piper, oțet atunci introducerea în alimentația ta a tarhonului este o alegere excelentă.

Contraindicații:

– femeile care sunt însărcinate sau care alăptează

Te ajută să slăbești

Acțiunea acestui condiment s-a dovedit a fi eficientă și în procesul de detoxificare a organismului. Ajută la reglarea metabolismului prin stimularea activității sucului gastric. În cazul în care te confrunți cu simptome precum balonare, constipație sau alte afecțiuni ale sistemului digestiv, tarhonul este o alegere potrivită. A nu se evita vizita la medicul specialist.

Știai că..….acest condiment alungă rapid durerile de dinţi și de măsele?

Substanţele active pe care le conține au un efect calmant rapid pentru durerilor gingivale, dentare şi previn apariţia cariilor.

Ceaiul de tarhon băut constant are efecte miraculoase asupra sănătății tale orale.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*