Gerul afectează inima!

gerulFrigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero, spune conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe.

Nu neglijaţi aceste simptome

  1. durere precordială ,,clasică”: durere toracică anterioară intensă, cu caracter de constricţie, presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ce iradiază în umărulşi braţul stâng şi care durează mai mult de câteva minute
  2. nu subevaluaţi posibilitatea de a avea un infarct atunci când aveţi doar aceste simptome nespecifice:
  3. a) disconfort sau dureri cu alte localizări: la nivelul braţelelor, umerilor, gâtului sau spatelui puse adesea pe seama efortului fizic sau afecţiunilor osteoarticulare.

b). senzaţia de lipsă de aer, de sufocare sau leşin, respiraţie sacadată, palpitaţii, ameţeli, oboseală sau transpiraţie abundentă       apărute din senin sau necorelate cu gradul de efort.

c). greţuri, vărsături, dureri abdominale, arsuri epigastrice, considerate consecinţa unor excese alimentare sau afecţiuni digestive.

Reţineţi!

  1. Orice întârziere a diagnosticului şi tratamentului poate fi nefastă.
  2. Chiar dacă nu sunteţi sigur că aveţi simptomele unui infarct miocardic este bine să consultaţi un medic.
  3. Cei mai afectaţi de temperaturile siberiene sunt bărbaţii de 40-50 de ani, sedentari, ce fac efort fizic în frig-curăţă maşina sau strada de zăpadă-la primele ore ale dimineţii. Lor li se adăugă fumătorii, diabeticii şi cei cu valori mari ale colesterolului precum şi cei supraponderali sau cu patologie cardiovasculară cunoscută.
  4. Evitaţi automedicaţia. Terapia după ureche în infarct este letală!

Sursa: http://www.ziarulring.ro

Adauga un comentariu

*