„De 1 Decembrie, Zâmbește!” – un proiect cu și despre români

unnamedCu ocazia Zilei Naționale a Romȃniei, Asociația Generației de Azi desfășoară a IV-a proiectul internaţional “De 1 Decembrie, Zâmbește!”, care se desfăşoară ȋn peste 15 oraşe din Romȃnia şi ȋn Haga (Olanda).  Scopul acțiunii este de a reda tuturor concetățenilor încrederea şi  bucuria de a fi români, de a le reaminti despre importanța Unirii și sacrificiile făcute de compatrioți în decursul istoriei pentru a ne ține uniți și puternici.

În Comănești, județul Bacău, acest proiect este realizat ȋn colaborare cu Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Tehnic Dimitrie Ghika. Oamenii sunt aşteptaţi la Monumentul Eroilor din Comănești ȋncepȃnd cu ora 10.00.

„«De 1 Decembrie, Zâmbeşte!», este proiectul prin care încercăm să îi facem pe români să se redescopere, să se îndrepte puţin către origini. Este foarte important ca aceştia să redevină români în ţara lor! Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toți românii să-și exprime în public bucuria Marii Uniri … zâmbind”, declară Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi.

Edițiile precedente au fost un real succes, proiectul organizându-se în aproximativ 100 de orașe şi s-au realizat peste 5000 fotografii.

Noutatea acestei ediţii, pe lȃngă fotografierea alături de drapelul Romȃniei, este Mesajul pentru Romȃnul de Azi. Considerăm Ziua Naţională a Romȃniei „o zi cheie”, prin care romȃnii pot fi mai deschişi către ei ȋnşişi şi către Romȃnia.

„ Mă bucur că prin intermediul Asociaţiei Generaţiei de Azi am ocazia să văd altfel Ziua Naţională a României, să îmi reamintesc de spiritul patriotic, iar împreună cu colegii mei, să împărţim zâmbete românilor!”, a declarat Ştefan Bocancea coordonator al proiectului din Comăneşti, judeţul Bacău.

Fotografiile realizate ȋn cadrul acestei acţiuni vor  putea fi descărcate în mod gratuit de pe pagina de facebook a Asociaţiei Generaţiei de Azi.

Adauga un comentariu

*