ALEGE VIAŢA ! RECOMANDĂRI ALE POLIŢIȘTILOR PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN SIGURANŢĂ

alege-viataPoliţiştii de la rutieră vor acţiona, în minivacanța de 1 Decembrie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului. Poliţia Română le recomandă participanţilor la trafic să conducă prudent şi să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

În minivacanța de 1 Decembrie., în județul Bacău, zilnic, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în trafic pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Astfel, în această perioadă, în județul Bacău, polițiști de la rutieră, sprijiniţi de poliţiştii de la ordine publică, vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale și județene, pentru salvarea de vieți și fluidizarea traficului rutier.

Poliţiştii vor folosi echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru a depista în trafic conducătorii de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM:

Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!

Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă! Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!

Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Adauga un comentariu

*