Accidente rutiere pe fondul consumului de alcool

Polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Chimiei din Bacău, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 12:00.

Din verificările polițiștilor a rezultat că un bărbat de 40 ani, din Bacău, în timp ce se deplasa pe o bicicletă pe strada Republicii din Bacău, la efectuarea virajului spre dreapta, în intersecţia cu strada Chimiei, nu a respectat semnificaţia indicatorului cedează trecerea şi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a dezechilibrat şi a intrat în coliziune cu un microbuz condus regulamentar de către un bărbat de 51 ani, din județul Galaţi.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 40 ani care a fost transportat la Spitalul Judeţean Bacău, fără a rămâne internat. Atât conducătorul auto cât şi victima accidentului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto şi 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru victimă.

Ambelor persoane li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.accident

Lucrătorii Postului de Poliţie Agăş au fost sesizaţi despre faptul că, pe D.N. 12A, pe raza comunei Agăş, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorii auto implicaţi sunt sub influenţa alcoolului, la data de 20 noiembrie a.c, în jurul orei 02.00.

Din verificările efectuate a rezultat că un bărbat de 30 de ani, din orașul Comăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 12A, din direcţia Miercurea Ciuc – Comăneşti, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul care circula în aceeaşi direcţie de mers, condus de către un tânăr de 23 de ani, din comuna Agăş, intrând în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor două autovehicule. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 30 ani, iar pentru tânărul de 23 ani o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduşi la Spitalul Municipal Moineşti, unde li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Adauga un comentariu

*