Aproape 140 000 de țigarete, fără timbre fiscale, confiscate de polițiștii din Bacău

big_tigari_29_10_1Polițiștii rutieri au depistat în trafic, în județul Bacău, doi bărbați care transportau, cu două autoturisme, aproape 140 000 de țigarete de contrabandă. Cele două autoturisme și țigaretele au fost ridicate în vederea instituirii sechestrului asigurator.

La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care circula pe DN2, pe raza localitatii Filipesti.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din București, iar în urma controlului vehiculului a rezultat că bărbatul transporta 2 460 de pachete cu țigarete netimbrate. Cercetarile au fost preluate de către polițiștii de investigarea criminalității economice, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

big_tigari_29_10Cele 49 200 de țigarete și autoturismul folosit pentru transportul lor au fost indisponibilizate in vederea instituirii sechestrului asigurator.

Bărbatul de 39 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lânga Judecatoria Buhuși, care a dispus masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

De asemenea, la data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, în urma unui control în trafic, efectuat pe D.N. 2, în localitatea Gheorghe Doja, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 43 de ani, din județul Ilfov, care transporta cu un autoturism țigarete fără timbre de acciză.

În spațiile special amenajte pentru transportul țigaretelor, polițiștii de investigarea criminalității economice, care au preluat cercetările, au identificat 4 496 de pachete de țigări, fără marcaje ficale și fără documente legale de proveninență.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

Cele 89.920 de țigarete și autoturismul au fost indisponibilizate în vederea instituirii sechestrului asigurator.

Bărbatul fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Bacău, care a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Adauga un comentariu

*