Tratamente naturiste pentru buzele crăpate

stirifoto2638-1441975012Vântul, gerul şi temperaturile scăzute din această perioadă sunt factori care duc iremediabil la crăparea sensibilelor buze.

Dacă nu eşti genul  care să poarte în geantă tot timpul un balsam de buze sau pur şi simplu nu agreezi ideea de „ceva lipicios” pe buze, poţi oricând să urmezi un tratament homemade, în intimitatea casei şi fără prea mari eforturi financiare, cu rezultate la fel de bune precum celebrul strugurel.

Mierea îndepărtează celulele moarte

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea buzelor crăpate este mierea aplicată pe suprafaţa buzelor, lăsată timp de 15 minute şi curăţată cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în apă călduţă. Acest proces ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa buzelor şi la hrănirea în profunzime a acestora.

Pentru eficienţă maximă, amestecă în proporţii egale miere cu ulei de măsline, aplică şi lasă să acţioneze un sfert de ceas, după care îndepărtezi compoziţia cu ajutorul unui prosop sau a unei periuţe de dinţi, prin masaj blând.

Masca din lapte şi gălbenuş de ou

Un alt remediu contra buzelor uscate este masca pe bază de lapte şi gălbenuş de ou. Mod de preparare: se înmoaie o bucăţică de pâine neagră într-o ceaşcă de lapte fierbinte, se adaugă 20 de grame de miere, un gălbenuş de ou şi 3 picături de vitamina A. Acest amestec se aplică pe buze şi este lăsat să acţioneze timp de 20 de minute, după care este îndepărtat cu apă călduţă.

Fă-ţi o cremă de exfoliere pe bază de bicarbonat

Un sfat important oferit de celebrul Dr. Oz este să ne facem propria cremă de exfoliere, pentru îndepărtarea celulelor moarte şi a pielii uscate. Aceasta este foarte simplu de realizat şi ai nevoie de: o linguriţă de zahăr, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriţă de ulei de măsline şi jumătate de linguriţă de apă.

Fiecare ingredient în parte are rolul său benefic asupra buzelor, şi anume: zahărul ajută la exfolierea şi reîmprospătarea buzelor, bicarbonatul formează o spumă de curăţare iar uleiul de măsline hidratează în profunzime buzele, făcându-le moi şi irezistibile.

Nemuritoarea cremă de gălbenele…

Atunci când ai o problemă de piele, gălbenelele sunt soluţia oferită din moşi strămoşi, de la străbunica şi până la cea mai fistichie şi aranjată doamnă îmbrăcată la patru ace. Nu e de mirare astfel că despre banala cremă de gălbenele, pe care o găsim pe toate drumurile (supermarket, magazine naturiste, farmacii etc.), se crede că rezolvă orice bubă a pielii.

În cazul nostru, buzele crăpate îşi găsesc naşul dacă aplicăm în fiecare dimineaţă şi seară, timp de măcar o săptămână, miraculoasa cremă de gălbenele, în strat generos. Acest tratament va ajuta la cicatrizarea şi hidratarea pielii sensibile a buzelor, redându-le din nou frumuseţea.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*