Utilizări mai puțin cunoscute ale mușețelului

ulei-esential-de-musetel-romanDurerile cauzate de reumatism, cistită, boli dentare scad în intensitate cu ajutorul unor remedii pe bază de flori de mușețel.

Uleiul esențial, bun în reumatism

Durerile articulațiilor cauzate de reumatism sunt domolite cu un masaj cu ulei de muşeţel. Uleiul are efect antiinflamator. Este un remediu indicat și în cazul în care ai picioarele obosite.

Infuzia de mușețel alungă pofta de țigară

Dacă mesteci boboci de muşeţel uscaţi atunci când abia ai renunțat la tutun, dar parcă ai mai vrea să aprinzi o țigară, e posibil să renunți la idee. Te-ar mai putea ajuta și gargarele cu ceai de mușețel.

Adio, dureri de dinți!

În cazul durerilor de dinți sau a abceselor, infuzia de mușețel este o soluție de a le ameliora. Pune 2 lingurițe la o cană cu apă clocotită, așteaptă 15 minute, apoi, după ce se mai răcește poți să clătești gura cu acest ceai. Gargarele pot fi făcute la un interval de 30 de minute.

În amestec cu alte plante e indicat în bolile de ficat

Amestecă muşeţel cu mentă, rostopască, albăstrele, anghinare şi sunătoare în părți egale, pentru a face o infuzie benefică în afecțiunile ficatului. Din acest amestec iei o linguriță, pe care o lași la infuzat în 250 ml de apă fiartă. Acest tratament descongestionează, alungă durerile digestive, este antiinflamator și antiseptic.

Ceaiul de mușețel alungă simptomele cistitei

Ai dureri și-ți simți abdomenul tensionat? E posibil să fie o infecție urinară, iar un ceai de mușețel și-ar fi de folos, pentru că acționează ca diuretic și antiseptic.  Sunt recomandate 3 căni de ceai pe zi.

Bun în afecțiunile inimii

Dacă suferi de o boală vasculare, te vei simți mai bine dacă faci băi cu flori de mușețel. Ai nevoie de circa 60 de grame de flori pe care le poți pune într-un săculeţ de tifon în apa de baie fierbinte.

Comprese cu infuzie, în Zona Zoster

Dacă ai fost diagnosticat cu Zona Zoster, e bine să știi că te pot ajuta în timpul puseelor compresele cu infuzie de muşeţel. Trebuie să le lași să acționeze un sfert de oră și să le aplici de 3 ori pe zi, pentru ca frecvența puseelor să scadă. Continuă tratamentul 30 de zile, la fiecare două zile.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*