Alimente populare care te îngrașă

alimenteFoarte multe persoane se plâng că oricât de sănătos ar mânca tot reușesc să se îngrașe. Chiar și cele mai sănătoase alimente de pe rafturile alimentelor ne pot ascunde surprize în formă de calorii. Iată care sunt alimentele de care nu știai că te îngrașă.

Fulgii de porumb

Cele mai multe reclame ne îndeamnă să mâncăm în fiecare zi cereale pentru conținutul lor de fibre și vitamine. Dacă alegem fulgii de porumb trebuie să avem în vedere și eticheta. De cele mai multe ori, pentru un gust mai bun, producătorii adaugă zahăr. Ajungem astfel, ca la o porție de cereale să avem nu mai puțin de 7 lingurițe de zahăr.

Iaurtul cu fructe

Ce poate fi mai sănătos ca un iaurt la micul dejun? Nutriționiștii ne recomandă să ne uităm pe etichetă. Un iaurt de băut cu fructe poate ajunge să conțină 6 lingurițe de zahăr.

Batoanele de ciocolată

Poate vrei să ai mai multă energie sau poate ți-e foame și te repezi repede la vendomat și îți cumperi un baton deliciosde ciocolată cu caramel, alune sau biscuiți. Ar trebui să ai în vedere că un astfel de baton poate conține până la 6 lingurițe de zahăr.

Băuturile carbogazoase

O astfel de băutură rece în mijloc de vară, ce poate fi mai răcoritor? Nici nu ne dăm seama câte calorii suplimentare primim dintr-o doză. Ar trebui să ne gândim la cantitatea mare de zahăr pe care o conțin astfel de băuturi, între 7 și 8 lingurițe.

Crema de ciocolată

Unii preferă un mic dejun format dintr-o felie de pâine unsă cu cremă de ciocolată. Poate ar trebui să știe că o cremă de ciocolată conține, în proporție de 70%, grăsimi și zahăr. 2 linguri dintr-o astfel de cremă înseamnă 200 de kcal și 21 de grame de zahăr.

Băuturile energizante

Le folosim pentru a ne mări productivitatea sau pentru a ne trezi, dar mulți nu știm că o singură doză de energizant conține în jur de 27 g de zahăr.

Ketchupul

Poate nu te așteptai să găsești acest aliment pe lista asta. 100 g de ketchup conține în medie 20 – 30 g zahăr! Poate nu consumăm o singură sticlă de ketchup o dată, dar ar trebui să îl consumăm cu moderație.

Sucurile de fructe

Sucurile naturale de fructe pe care le găsim în supermarketuri în cutii de carton conțin o cantitate mare de zahăr. Un singur pahar din această băutură poate ajunge până la 60 g zahăr!

Sursa: http://www.unica.ro

Adauga un comentariu

*