SE DESCHID PORȚILE PENTRU VOLUNTARI LA I.S.U.J. BACĂU

93_859243Pompierii băcăuani reiau Proiectul „Salvator din pasiune”, inițiat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Acest proiect lansează semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România și urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Programul de voluntariat va fi structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat.

Data limită pentru înscriere este 26.10.2016 (în limita a 40 de voluntari, locuri arondate pentru județul Bacău).

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori  sunt următoarele:

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical (adeverință medicală din care să reiasă faptul că nu se află în evidență cu boli cronice, clinic sănătos și apt pentru efort fizic de nivel mediu);
  • apt din punct de vedere psihologic (aviz psihologic – nu adeverință – care va conține din partea psihologului un profil psihologic cu recomandări la finalul evaluării cu precizarea apt sau inapt pentru activitățile în cadrul unui serviciu de urgență);
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Ce trebuie să conţină dosarul candidaţilor

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând  site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – www.igsu.ro, dar şi de pe pagina web a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău – www.isubacau.ro, precum și la sediul unității noastre din municipiul Bacău, strada Milcov, nr. 49, structură la nivelul căreia veți putea confirma valențele profesiei de salvator.

Adauga un comentariu

*