Ce TAXE și IMPOZITE vor fi ELIMINATE

senatul_romaniei_31473300Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat o primă lovitură în Senat, reușind să treacă, în procedură de urgență, legea prin care se elimină 102 taxe și impozite nefiscale. Legea a trecut cu 89 pentru, o abținere, 17 voturi împotrivă.

Senatul este prima cameră sesizată, camera decizională fiind Camera Deputaților.

Între taxele care ar urma să fie eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

„Cred că toţi vrem ca România să fie un stat puternic, dar un stat puternic este în primul rând un stat în care românii au încredere. Şi, ne place sau nu ne place, dar asta este realitatea, birocraţia este, alături de corupţie, principala cauză a neîncrederii românilor în statul lor. Până acum au fost foarte multe discuţii despre debirocratizare. Toate guvernele au vorbit de debirocratizare şi nu bănuiesc niciun guvern de rea-credinţă. Cred că toţi au dorit să înceapă un proces real de debirocratizare, dar din păcate până acum au rămas doar dorinţe. Principala problemă pe care o au românii o reprezintă numărul diabolic de taxe pe care trebuie să le plătească. (…) Sunt absolut convins că majoritatea dintre dvs ştiţi că multe taxe nu acoperă prin valoarea lor nici măcar costurile sistemului de colectare a acestora. Sunt taxe care consumă, dar care nu aduc venituri la stat, care nu arată decât lipsa de încredere a statului în cetăţeni sau, poate mai rău, intenţia de a-i urmări”, a declarat Dragnea de la tribuna Senatului.

Potrivit liderului social-democrat, în România, în multe situaţii, „ghişeul este un loc al umilinţei”.

„În România durează aproximativ opt zile de chin să îţi înmatriculezi maşina. După ce ai reuşit în final, nu prea mai ai chef de nimic. Durează cel puţin opt zile să înfiinţezi o firmă. După ce ai reuşit în final, îţi vine să te laşi de afaceri. Poate că o parte importantă din această lehamite vine din această hărţuire permanentă a cetăţenilor de către statul nostru. Românii, în situaţia de azi, mai au nevoie de încă un concediu pentru a-şi putea programa să plătească toate aceste taxe inventate de-a lungul anilor. S-a dezvoltat chiar un business care constă în statul la cozi în locul persoanelor sau firmelor care trebuie să plătească taxele. Nu este normal. Putem să reducem foarte mult din birocraţie aprobând această lege”, a mai spus Dragnea.

Liberalii, prin vocea lui Teodor Atanasiu au cerut retragerea de pe ordinea de zi a legii și retrimiterea la Comisie pentru 30 zile, însă această propunere a picat în plen. De asemenea, aceștia i-au cerut lui Dragnea să explice care este impactul asupra bugetului prin eliminarea acestor taxe și impozite.

Sursa: http://www.stiripesurse.ro

Adauga un comentariu

*