Cum avem grija de sănătatea noastră

happyNe petrecem foarte mult timp gândindu-ne ce putem să facem ca să avem un ten perfect, o podoabă capilară bogată sau o siluetă de invidiat, dar ne preocupăm foarte puțin de ceea ce am putea face ca să ne păstrăm sănătatea.

Ai grijă ce mănânci

Alimentația nesănătoasă provoacă boli grave, una dintre acestea fiind cancerul, deci ai grijă ce mănânci. Este adevărat că în ziua de azi nu prea ai cum să mănânci sută la sută sănătos, pentru că toate alimentele conțin substanțe care ne pot face rău. Însă, am putea măcar să le alegem pe cele care ne fac cât mai puțin rău.

Nu e chiar așa greu, trebuie doar să ai grijă ca pe lista ta de cumpărături să se regăsească fructele și legumele, dar și lapte, iaurt, caș, ouă de prepeliță și pește. Mănâncă supe și ciorbe de legume, mâncăruri fără ulei și prăjeală, carne și legume făcute la cuptor, pe grătar sau fierte.

De băut, alege apa. Nici măcar sucurile făcute în casă nu sunt o opțiune excelentă. În cantități mari, acestea îngrașă. Ele sunt o bună variantă față de cele din comerț, dar încearcă să le consumi cu moderație.

Scapă de stres

Ușor de spus, greu de făcut! Dar nu imposibil. De exemplu, dacă ai un job care-ți displace și-ți produce mult stres, schimbă-l. Pe termen lung, îți poate face foarte mult rău! De asemenea, încearcă activitățile care știi că-ți fac plăcere.

Fă-ți timp să te plimbi sau să mergi să vezi o piesă de teatru. Vizitează un muzeu, citește o carte sau plimbă-te prin oraș și fă fotografii. Apelează la orice activitate pe care îți place s-o faci. Nu mai amâna! Vei vedea, că astfel, vei scăpa și de stres.

Nu neglija somnul

Nici prea mult somn, nici prea puțin nu este bine. Un adult trebuie să doarmă între 7 și 8 ore pe noapte. Prea mult somn sau prea puțin te va îmbolnăvi – te poți îngrășa, vei intra în depresie,vei avea o stare permanentă de rău. Așa că, nu neglija acest aspect! Odihna este esențială.

Mișcarea trebuie să facă parte din viața ta

Trăim în era vitezei și totul se întâmplă pe repede înainte. Tehnologia a schimbat totul! Am ajuns să ducem o viață sedentară. Iar asta ne va îmbolnăvi. Ca să prevenim acest lucru, trebuie să facem niște schimbări.

În primul rând, să începem să facem mișcare: să alergăm în parc  sau să ne plimbăm cu bicicleta ori cu rolele, să mergem la patinoar sau la un curs de dans ori într-o sală de cățărare.

Renunță la fumat!

Fumatul nu trebuie să facă parte din viața ta nici măcar ocazional. Nici alcoolul nu trebuie să vă devină prieten. Mai mult de un pahar de vin, de două ori pe săptămână, este deja prea mult. Doar așa vă veți putea păstra sănătatea.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*