Tarta cu ciocolata si frisca

fdb_1444083993_lead_800x600_18285Ingrediente
  • 60g smantana dulce grasa,
  • 90g biscuiti cu cacao maruntiti,
  • 450g frisca lichida (35% grasime),
  • 3 linguri unt,
  • 280g ciocolata (55% cacao),
  • 140g+3 linguri zahar,
  • 4 albusuri,
  • 1 portie aluat de tarta,
  • sare.
Metoda de preparare

Pregateste o portie de aluat pate sucree dupa reteta de AICI.

Incinge cuptorul la 180C, aseaza aluatul in tava de tarta si coace-l in orb timp de 20 de minute, apoi inca 5 minute fara greutati. lasa-l sa se raceasca.

Bate albusurile si 140g zahar la bain marie pana cand zaharul se dizolva si amestecul se infierbanta, in jur de 3-4 minute. Ia de pe foc si bate albusurile cu mixerul la viteza mare, pana isi tripleaza volumul si obtii o bezea tare.

Amesteca ciocolata maruntita bine si untul si pune inapoi la bain marie, pana cand ciocolata se topeste, timp de 4-5 minute. Lasa deoparte.

Bate 225g de frisca. Incorporeaza bezeaua in ciocolata topita, apoi frisca in acest amestec. Pune jumatate din spuma cu ciocolata la baza tartei, apoi presara biscuitii maruntiti si toarna restul de spuma. Pune totul la rece pana cand spuma se intareste.

Bate restul de frisca cu putina sare si amesteca-o cu smanatan dulce. Decoreaza tarta cu acest amestec si presara fulgi de ciocolata.

Pune tarta la rece cel putin 4 ore inainte de servire sau, acoperita, timp de 3 zile in frigider.

Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro

Adauga un comentariu

*