Peste 700.000 ţigarete au fost confiscate într-o operațiune comună a vămilor din România, Republica Moldova și Ucraina

mascati-tigari-confiscateÎn cadrul unei acţiuni coordonate de supraveghere şi control vamal desfășurată în perioada 15–30 septembrie 2016 pentru combaterea traficului ilicit cu țigarete la frontierele externe ale Uniunii Europene, în baza Planului operațional privind „Combaterea traficului ilicit cu produse din tutun – 2016”, administrațiile vamale din România, Republica Moldova și Ucraina au confiscat în total 723.380 țigarete.

Pe toată durata desfăşurării planului operaţional administraţiile vamale semnatare au facut schimb de informaţii cu privire la cazurile semnificative identificate ca urmare a acţiunilor de control derulate.

În aceeaşi perioadă, ca urmare a schimbului de informații între administraţiile vamale din România, Serbia, Ucraina şi Ungaria, au fost confiscate alte 12.000.000 de țigarete pe teritoriul Ungariei.

Rezultatele acestei operațiuni vamale comune arată încă o dată că prin dezvoltarea cooperarii transfrontaliere și prin întărirea capacităților administrative ale administrațiilor vamale traficul ilicit cu tigarete poate fi diminuat, iar frontierele Uniunii Europene securizate.

Adauga un comentariu

*