CARD EUROPEAN PENTRU DIZABILITATE – FĂRĂ BARIERE PRIN EUROPA!

Ca urmare a parteneriatului instituțional A.N.P.D. și C.J. Bacău prin DGASPC Bacău, în baza Convenției de eliberare a cardului european pentru dizabilitate, vă anunțăm că am demarat procesul de primire a cererilor de eliberare a cardurilor.card-european-de-sanatate

Cardul european pentru dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilități la acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber în 8 state membre ale Uniunii Europene. Statele participante la proiectul “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa” sunt: România, Slovenia, Belgia, Cipru, Italia, Estonia, Finlanda si Malta.

Persoanele care pot beneficia de card sunt:

  • Copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, cu certificate de încadrare în grad de handicap în termen de valabilitate;
  • Persoanele adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor cu certificate de încadrare in grad de handicap în termen de valabilitate;

Cardul este nominal, netransmisibil și intră în vigoare de la 01.01.2017 fiind valabil până în luna august 2020. La nivel național sunt 50000 de carduri, iar la nivelul județului Bacău vor fi puse la dispoziție 1000 de carduri.

Cardul se eliberează la cerere. Persoanele îndreptățite, părintele, reprezentantul legal, tutorele, precum și O.N.G.-ul al cărui membru este persoana cu handicap pot depune o cerere scrisă, însoțită de o fotografie recentă (tip buletin) la sediul D.G.A.S.P.C.Bacău, str. Mărășești, nr.13.

Cardul va fi eliberat de la camera 7 de la același sediu, de către responsabilul de proiect din  cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău, doamna Elena Sorana Colțănel, telefon 0234576970, interior 46.

Persoanele cu handicap vor primi împreună cu cardul instrucțiunile de folosire precum și sprijin și îndrumare.

Serviciile stabilite de fiecare dintre cele 8 state participante la acest proiect, de care beneficiază persoanele cu handicap în baza cardului vor fi postate periodic pe site-ul proiectului.

Adauga un comentariu

*