Ingrediente
- 15ml lapte,
- 100g crema tartinabila ciocolata,
- 125g ciocolata neagra topita,
- 3 lingurite extract vanilie,
- 190g zahar pudra,
- 220g unt,
- 45ml ulei,
- 1 ou batut usor,
- 60ml cafea fierbinte,
- 80ml iaurt,
- 1/2 lingurita sare,
- 1 lingurita amidon,
- 1 lingurita praf de copt,
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,
- 30g cacao,
- 150g zahar,
- 95g faina
Metoda de preparare
Pentru Cupcakes:
Incinge cuptorul si pregateste o tava pentru 12 briose cu hartii colorate.
Cerne faina, cacaua, zaharul, parful de copt, amidonul, bicarbonatul si sarea.
Intr-un alt bol amesteca iaurtul, cafeaua, uleiul, oul si 1 lingurita extract de vanilie. Toarna ingredientele lichide peste cele uscate si mixeaza-le timp de 2 minute, la viteza medie.
Imparte aluatul in tava de briose si coace-le 15-17 minute. Scoate-le din tava cat sunt fierbinti si pune-le sa se raceasca pe un gratar.
Pentru crema pentru decor:
Amesteca zaharul pudra cu untul moale pana cand se omogenizeaza. Adauga ciocolata topita si continua sa amesteci cu un mixer la viteza mica. Pune si ciocolata tartinabila, laptele, 2 lingurite extract de vanilie si un praf de sare si amesteca sa le incorporezi.
Decoreaza cu crema cei 12 cupcakes dupa ce s-au racit cu ajutorul unui pos de patiserie si presara deasupra bomboane colorate.
Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro