Sănătatea, Educația și Drepturile sociale – priorități ale primei rectificări bugetare din acest an

image_2015_11_19_20606788_70_dacian_ciolos_22977700Sănătatea, Educația și Drepturile sociale sunt priorități ale primei rectificări bugetare din acest an, a afirmat miercuri premierul Dacian Cioloș, precizând că a fost acordată o atenție deosebită și investițiilor, relateaza AGERPRES.

„Am acordat și acordăm atenție și investițiilor — suntem conștienți că nu e suficient să punem mai mulți bani pentru consum în salarii, în beneficii sociale. E important să vedem și cum evoluează investițiile. (…) Pe primele șase luni avem o situație mai bună decât în aceeași perioadă a anului trecut, cu trei domenii care se evidențiază cu execuție bună pe investiții: dezvoltarea regională, transporturile și agricultura”, a explicat Cioloș, într-o declarație de presă, la Palatul Victoria.

În ceea ce privește Sănătatea, premierul a precizat că prin rectificare se asigură resursele pentru aplicarea Ordonanței care vizează corectarea grilelor de salarizare, pentru finanțarea unor programe de sănătate, dar și pentru a asigura medicamente compensate și gratuite.

„Avem o alocare bugetară suplimentară de aproape 570 de milioane de lei, care va viza peste 163.000 de persoane ce, prin corectarea grilei de salarizare, vor avea venituri mai mari. Alte 860 de milioane sunt asigurate sub forma creditelor de angajament pentru diferite programe de sănătate care se derulează în acest an”, a explicat prim-ministrul.

Referitor la domeniul Educației, Dacian Cioloș a anunțat o alocare suplimentară de peste un miliard de lei.

„E vorba de bani destinați corectării grilei de salarizare, (…) dar și pentru eliminarea unor nedreptăți în ceea ce privește salariile personalului din învățământ, nedreptăți care au fost corectate printr-un proiect de lege adoptat de Parlament. (…) Din acest miliard vor merge bani și pentru finanțarea unor programe educaționale”, a spus Cioloș, precizând că rectificarea în Educație „vizează pozitiv aproape 280.000 de cadre didactice și auxiliare”.

El a menționat că alte 1,4 miliarde de lei sunt destinate asigurării plății pensiilor până la sfârșitul anului.

Sursa: www.agrepres.ro

Adauga un comentariu

*