Usi de interior din lemn: ce specii de lemn sunt cele mai potrivite?

In continuare alegem usi de interior din lemn, indiferent ca piata de profil devine pe zi ce trece mai ofertanta in ceea ce priveste optiunile de design, culori si materiale. Durabilitatea si estetica naturala sunt doua calitati care au facut ca lemnul sa fie de neclintit si sa ramana in continuare materialul primar pentru realizarea usilor de interior si exterior. In definitiv, clasicul nu se demodeaza niciodata, chiar daca afinitatile se schimba ametitor de la o zi la alta.

Usi de interior din lemn: 3 cele mai utilizate specii de lemn

Frumusetea usilor din lemn este de neegalat, insa achizitionarea unui astfel de produs implica luarea in considerare a mai multi factori.  Usile din lemn sunt realizate din diferite specii de lemn, fiecare cu proprietati si caracteristici diferite pe care este bine sa le cunoastem inainte de a lua o hotarare.pozaa

Usile sunt un accesoriu esential pentru decorul interior si, chiar daca uneori trec neobservate, transforma definitiv aspectul oricarei incaperi, mai ales daca sunt armonizate cu celelalte accesorii ale locuintei.  Optiunile sunt numeroase si, nu de putine ori, putem fi pusi in dificultate de varietatea materialelor. Asadar, care sunt cele mai potrivite specii de lemn pentru usile de interior?

1. Usi de interior din lemn de mahon

Lemnul de mahon este originar in Africa si se inscrie in categoria tipurilor de lemn de cel mai inalt standard calitativ. Se numara printre cele mai populare specii de lemn pentru realizarea usilor din lemn, preferate de producatori datorita proprietatilor sale. Lemnul de mahon faciliteaza prelucrarea si face posibila obtinerea unui finisaj ireprosabil.

2. Usi de interior din lemn de stejar

Stejarul si in special stejarul alb este, iarasi, o alegere populara pentru usi de interior din lemn. Principalele calitati ale acestui tip de lemn sunt durabilitatea si rezistenta sporita la umezeala sau condens. Aceste proprietati le fac ideale pentru incaperile cu trafic mare, bucatarie sau baie.

3. Usi de interior din lemn de plop

Usile de interior din lemn de plop sunt foarte accesibile ca pret si ofera o izolatie termica si fonica desavarsita, doua motive convingatoare sa le alegi pentru locuinta ta.

4. Usi de interior din lemn de cires

Lemnul de cires are o estetica deosebita si o versatilitate cromatica unica, schimbandu-si culoarea in functie de conditiile de mediu la care este expus. Desi nu au o rezistenta la fel de mare precum usile din lemn de stejar, usile din lemn de cires sunt adesea utilizate in amenajarile interioare, in special datorita aspectului lor natural placut care se modifica frumos cu trecerea timpului.

Adauga un comentariu

*