Cum sa mentii fructele de avocado proaspete mai multe zile!

avocado-on-a-wooden-tablePulpa fructului de avocado devine maronie de indata ce acesta este taiat datorita unei enzime care oxideaza in contact cu aerul. Nu este neaparat stricat si partea mai inchisa la culoare se poate curata usor. Insa nu este deloc estetic si nimanui nu-i place sa manance un guacamole maroniu …

Sunt cateva secrete pentru a mentine un avocado proaspat … ii lasi samburele in interior, il stropesti cu putin suc de lamaie, il acoperi cu folie alimentara, dar care dintre aceste metode functioneaza?

In primul rand, un avocado poate fi tinut la frigider, intreg, pana la doua saptamani. Daca folosesti doar jumatate din el, lasa samburele in interior.

Daca ai scobit un avocado pentru guacamole, lasa samburele in ce a mai ramas din el. Apoi pune restul de avocado intr-o punga de plastic etansa (scoate aerul din ea cat de mult poti), iar sosul de guacamole intr-un recipient etans in frigider.

Iata alte cateva secrete:
– Uleiul de masline: “Unge” in strat subtire jumatatea de avocado taiata cu ulei de masline. Astfel se creaza o bariera naturala contra oxidarii. Poti folosi acest truc si cu guacamole (cu ajutorul unei pensule de gatit), insa, sa ai grija ca va da sosului o aroma si o textura mai uleioasa.
– Sucul de lamaie: Sucul de lamaie inhiba oxidarea. Freaca jumatatea de avocado taiata sau stropeste putin pe guacamole. Va da si o aroma de lamaie, ceea ce va fi sau nu placuta, depinde de gusturi.
– Ceapa: Pune cateva bucati mari de ceapa pe fundul unui recipient. Pune avocado cu fata in jos pe ceapa. Sau presara cateva bucatele de ceapa pe guacamole (si arunca-le cand trebuie sa servesti sosul).

Sursa: http://fiisanatos.info

Adauga un comentariu

*