Spaghete cu vin alb şi fructe de mare!

Pastele cu vin alb şi fructe de mare sunt un preparat perfect pentru mesele uşoare de seară. Gustoase şi gata de preparat în numai 15 minute, aceste paste vor fi „vedetele” de la masă.

pasteIngrediente:

  • 450 g de spaghete,
  • 60 g de ulei de măsline,
  • 3 cepe „de apă” (eşalotă) tocate,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 100 de grame de roşii tocate şi uscate la soare,
  • 450 de g de creveţi decorticaţi,
  • 900 de grame de scoici,
  • 5 grame de sare de mare,
  • 5 grame de piper negru proaspăt măcinat,
  • 450 de grame de rucola.

Mod de preparare:
Pune o oală cu apă şi sare la fiert. Când apa începe să dea în clocot, adaugă pastele şi lasă-le să fiarbă pentru 8-10 minute. Când pastele s-au fiert, ia oala de pe foc şi pune-o sub jetul de apă rece.

Între timp, pune uleiul în tigaie şi adaugă peste acesta ceapa tocată mărunt şi usturoiul şi lasă-le pe foc timp de 3 minute, până când devin aurii, după care adaugă roşiile şi mai lasă-le câteva minute.

Apoi, adaugă vinul alb, creveţii şi scoicile. Lasa-le să fiarbă la foc mic până când lichidul se reduce, creveţii se fac roz, iar scoicile se deschid. Apoi, adaugă spaghetele în mixtul de fructe de mare. Adaugă sare şi piper după gust, cât şi rucola. Amestecă totul cu grijă şi serveşte-le imediat, potrivit foodnetwork..com.

Sursa: http://fiisanatos.info

Adauga un comentariu

*