ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR, DESFĂȘURATE DE  POLIȚIȘTII BĂCĂUANI

politia-romana-655x360Aproape 700 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii băcăuani, în perioada 25-31 iulie a.c., în cadrul activităților suplimentare desfășurate pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

În perioada 25-31 iulie a.c., peste 350 de poliţişti au acționat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în județul Bacău, pentru pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea liniștii cetățenilor.

Astfel polițiștii de ordine publică, de la rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice  și din cadrul altor structuri au efectuat 82 de controale și au instituit 56 filtre rutiere.

În urma activităților suplimentare desfășurate polițiștii au constatat 24 infracțiuni (judiciare, la regimul circulației rutiere sau de altă natură) dintre care 13 în flagrant delict și au prins 14 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

Au fost controlate 60 de societăți comerciale și 31 de unități asigurate cu pază.

Ca urmare a abaterilor constatate polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat, în perioada 25-31 iulie a.c., 679 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 266 580 de lei.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 38 de sancțiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere polițiștii au desfășurat activități în urma cărora au aplicat în total 503 sancţiuni contravenţionale, dintre care 162 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut 49 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au retras 15 certificate de înmatriculare.

 

Adauga un comentariu

*