GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC CU SUBSTANȚE CU EFECTE PSIHOACTIVE, DESTRUCTURATĂ

DIICOT-640x360Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au ridicat 5.917 grame de fragmente vegetale, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, 21.000 de lei și alte bunuri, în urma a 27 de percheziții în 5 județe și organizării a 3 acțiuni de prindere în flagrant delict. 10 persoane au fost arestate preventiv, iar față de alte 9 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Iași, Constanța, Neamț și Vaslui, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 27 percheziţii domiciliare în județele Bacău, Neamț și Constanța.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, precum și jandarmi.

Perchezițiile au vizat destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

De asemenea, polițiștii au surprins în flagrant delict, în municipiul Constanța, un trei dintre persoanele cercetate, respectiv doi bărați, de 20 și 25 de ani și o femeie, de 26 de ani, toți din Bacău, asupra cărora au fost găsite 17 grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În aceeași zi, în municipiul Bacău, a fost depistat un bărbat, de 22 de ani, din Bacău, cunoscut ca fiind liderul grupării infracționale organizate, asupra căruia au fost găsite 5.900 de grame de astfel de fragmente vegetale mărunțite.

În total, în cadrul acțiunii au fost ridicate 5.917 grame de fragmente vegetale mărunțite, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, cutii cu țiple autosigilante, resturi de țigarete confecționate artizanal, 3 grindere, 4 cântare electronice, 5 laptopuri, o tabletă, 2 hard disk-uri, 2 memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, 4 microSd-uri și 21.000 de lei.

22 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În urma administrării probatoriului, 10 persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 37 de ani, au fost reținute, iar și față de 9 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Ulterior, cele 10 persoane reținute au fost prezentate Tribunalului Bacău, care a emis pe numele a zece persoane mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru celelalte două persoane măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcței Operaţiuni Speciale a Poliției Române.

Adauga un comentariu

*