Scapa de anxietate

scapa-de-anxietate-336x225Starile de anxietate sunt urate, iar cand apar, resimtim incordare, neliniste, ingrijorare. Cateodata, dau si dureri de cap, palpitatii sau transpiratie excesiva. Cum anxietatea e pe cale sa devna boala ultimilor ani, iti prezentam terapiile naturale care te ajuta sa ii faci fata.

Specialistii spun ca anxietatea este o reactie normala a corpului la stresul cu care ne confruntam la un moment dat. Este insa bine sa nu ne lasam coplesite de aceste stari si sa le diminuam. De multe ori, anxietatea si stresul merg mana in mana. Desi este normal sa experimentam si situatii mai stresante din cand in cand, un stres accenutat, lasat „netratat” poate duce la declansarea unor stari de anxietate. Simptomele sunt multe si variaza de la persoana la persoana, insa stresul poate duce la ganduri obsesive, frica irationala, neputinta de concentrare, insomnie, cosmaruri si oboseala exacerbata.

Starile de anxietate trebuie constientizate, iar apoi se poate trece la planul B: solutiile

Daca te afli intr-o asemenea situatie, fie ca esti stresata din cauza jobului, fie ca ai probleme in relatia de cuplu, tu singura trebuie sa iesi din starea aceasta daunatoare nu numai pentru psihic, dar si pentru fizic. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa constientizezi ca, intr-adevar, treci printr-o perioada mai proasta si sa incerci sa gasesti solutii in loc sa te lasi „acaparata” de ganduri negative.

Un al doilea pas pe care trebuie sa-l faci pentru a scapa de starile de anxietate implica adoptarea unor mici schimbari in stilul de viata: incerca sa dormi mai mult, ideal ar fi sa te odihnesti cel putin opt ore pe noapte (daca nu poti sa dormi, citeste niste trucuri ca sa tratezi insomniile); mananca mai sanatos si include in dieta alimente care lupta impotriva stresului: leguminoase (fasole, mazare, linte), nuci, fructe uscate, cereale cu bob intreg; incepe sa faci sport regulat (este o modalitate excelenta de a te distrage de la griji) si ia in considerare meditatia pentru ca nici nu stii cat este de benefica! Meditatia focusata merita incercata pentru ca este un tip de relaxare ce are ca scop punctual diminuarea anxietatii si a stresului.

In paralel, poti alege dintre terapiile naturale, mai ales in momentele in care simti ca starile de anxietate devin din ce in ce mai apasatoare.

Modalitati de a tine sub control starile de anxietate

1. Fa-ti o bautura miraculoasa cu scortisoara. Fierbe o ceasca de apa si adauga in ea o lingurita de scortisoara. Amesteca bine si lasa compozitia sa se raceasca inainte de o bea. Se pare ca ceaiul cu scortisoara imbunatateste functiile creierului, in special puterea de concentrare si ajuta la eliberarea stresului. Poti folosi si ulei esential de scortisoara la masaj

2. Floarea pasiunii este un remediu alternativ cunoscut pentru starile de anxietate, inclusiv pentru insomnii, palpitatii sau agitatie excesiva.Desi nu se stie exact mecanismul prin care floarea pasiunii ajuta la eliberarea stresului, cercetatorii spun ca planta contine niste compusi care ar putea avea un efect usor sedativ asupra creierului. Floarea pasiunii se gaseste sub forma de capsule sau sub forma de flori uscate pentru ceai.

3. Foloseste ulei de susan pentru a-ti face un masaj revigorant. Incalzeste 150 de ml de ulei de susan, astfel incat sa il poti pune in palme. Daca este prea fierbinte, asteapta sa se raceasca. Maseaza-ti intregul corp, inclusiv scalpul si degetele de la picioare. Foloseste aceste ulei inainte de a-ti face dus dimineata pentru a-ti da o stare de bine, dar si seara, ca sa dormi mai usor.

4. Baile aromate te pot ajuta sa scapi de tensiune si ganduri negative, cand sunt folosite si uleiuri esentiale specifice ca levantica, iasomia, bergamota, trandafirul, ylang-ylang sau lemnul de santal. Poti folosi aceste uleiuri si la aromaterapie: arde niste betisoare parfumate in casa si relaxeaza-te in timp ce asculti muzica sau faci o sedinta de mediatie.

5. Incearca un remediu naturist indian, recomandat de vestitul Dr. Oz.Se prepara dintr-o lingurita de suc de lamaie, o lingurita de ghimbir macinat si o jumatate de lingurita de miere si se ia de trei ori pe zi. Acest remediu creste energia la nivelul sistemului digestiv, reducand excesul de energie de la nivelul mintii. Sucul de lamaie scade tensiunea arteriala, ghimbirul calmeaza stomacul, iar miere controleaza glicema crescuta, care poate duce la stres.

Sursa: http://www.andreearaicu.ro/

 

Adauga un comentariu

*