La ce să fii atent când alegi pâinea

paineRomânii sunt obișnuiți să mănânce pâine în cantități mari și cu orice fel de mâncare. Practic, pâinea este alimentul de bază la noi în țară și asta pentru că este un produs destul de ieftin. Însă, specialiștii ne avertizează că acest aliment nu este deloc bun pentru organism.

Așa că, chiar dacă nu reușim să o eliminăm cu totul din alimentația noastră, ar trebui să ne limităm la două felii la micul dejun și două la masa de prânz.
Poate să conțină E-uri
Pâinea conține făină albă de grâu, apă, sare, drojdie și foarte multe E-uri. În plus, pâinea feliată este un produs care nu mai are nimic din gustul și savoarea pâinii tradiționale.
În compoziția ei există ingrediente care au denaturat rețeta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, făina de fasole, făina de soia, fibrele de citrice etc., la care se adaugă aditivi alimentari din belșug. Iată la ce riscuri ne supunem continuând să consumăm acest produs:
Îngrașă
În primul rând, trebuie să știți despre pâine că nu este deloc bună pentru silueta ta. Pâinea îngraşă la fel de mult, indiferent dacă este graham, de secară, albă sau prăjită, deşi pâinea integrală şi graham conţin de două ori mai multe fibre decât cea albă.
În plus, chiar dacă este prăjită, îngraşă la fel de mult ca pâinea proaspătă albă, pentru că prin prăjire se pierde doar apa, dar caloriile rămân aceleaşi.
Îți îmbolnăvește inima
Experții susțin că pâinea albă provoacă boli de inimă. În urma unui studiu, realizat pe 48.000 de subiecți, de-a lungul a opt ani, s-a constat că, subiecții care au servit pâine albă sufereau de boli de inimă. 65% dintre bărbații, care au servit carbohidrați nesănătoși, se plângeau de probleme ale inimii.
Pe de altă parte, femeile care consumaseră cantități uriașe de carbohidrați nocivi aveau un risc dublu de a dezvolta boli de inimă, comparativ cu acele femei care au servit cantități mici, de carbohidrați nesănătoși.
Risc crescut de cancer
Consumată pe termen lung, pâinea prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale grave, printre care cancerul de colon și bolile cardiovasculare.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*