Maria Sharapova, suspendata 2 ani pentru dopaj

hi-res-fd01934a8d64f8f8aba0b746dc967e44_crop_northJucatoarea rusa de tenis Maria Sharapova a fost suspendata doi ani pentru dopaj, a anuntat miercuri Federatia internationala de tenis (ITF).

Fosta nr. 1 mondial, Maria Sharapova (29 ani) a facut obiectul, la Openul Australiei din ianuarie, unui control antidoping pozitiv la meldonium, un medicament aparut in ianuarie 2016 pe lista produselor prohibite. Ea a recunoscut singura, pe 7 martie, ca a luat meldonium.

Intr-un comunicat publicat miercuri, ITF precizeaza ca suspendarea Mariei Sharapova incepe din 26 ianuarie 2016, data controlului pozitiv la meldonium.

Rusoaica, suspendata provizoriu dupa conferinta de presa din luna martie, nu va putea deci sa mai joace tenis la nivel profesionist inainte de inceputul anului 2018.

„Decizia de astazi de a ma suspenda doi ani arata ca tribunalul a ajuns in unanimitate la concluzia ca nu am facut nimic intentionat. Tribunalul a ajuns la concluzia ca nu am apelat la doctor cu scopul de a primi un tratament cu substante interzise pentru a-mi imbunatati performantele. ITF a consumat cantitati uriase de timp si resurse incercand sa dovedeasca faptul ca am incercat in mod intentionat sa incalc regulamentul antidoping, dar tribunalul a ajuns la concluzia ca nu am facut asta. Trebuie sa stiti ca ITF a cerut tribunalului sa ma suspende patru ani – perioada necesara in cazul incalcarii intentionate a regulamentului antidoping – dar tribunalul a respins pozitia federatiei. Tinand cont ca tribunalul a ajuns corect la concluzia ca nu am facut nimic intentionat, nu pot sa accept o aspra si nedreapta suspendare de doi ani. Tribunalul, ai carui membri au fost selectati de ITF, au concluzionat ca nu am facut nimic rau cu intentie si cu toate acestea au cautat sa ma tina departe de tenis pentru doi ani. Voi face apel imediat la TAS impotriva portiunii de suspendare din aceasta hotarare (…) Intentionez sa apar ceea ce cred ca este corect si de aceea voi lupta sa revin pe teren cat de curand posibil”, a scris Sharapova pe contul ei de Facebook, conform news.ro.

Adauga un comentariu

*