Tencuiala decorativa – asigura frumusetea casei tale

Atunci cand construiesti sau renovezi, atentia la detaliile care tin de design este cea care va contura, la final, casa visurilor tale. Decorurile si finisajele reprezinta partea cea mai frumoasa din procesul de constructie al unei case, intrucat aceasta este etapa care contureaza produsul final, si anume ceea ce-ti imaginai inca de la inceputul lucrarilor: un camin ospitalier pentru tine si familia ta.

Un rol important in stabilirea ultimelor detalii este tencuiala decorativa, acel ultim strat pe care il aplicam la exterior, si pe care producatorii ni-l ofera intr-o multime de variante si specificatii: cu aspect mai fin, cu aspect mai nefinisat, pentru diverse tipuri de clima si conditii de umezeala, pentru rezistenta la socuri… practic, oferta este atat de variata, astfel incat sa poti alege solutia optima pentru casa ta, in functie de preferinte, dar si de conditii, pentru durabilitate si investitie avantajoasa pe termen lung. 11

Tencuiala decorativa – compozitie

Pentru a intelege mai bine termenul, trebuie sa stii din ce este compusa tencuiala decorativa pe care o aplici. Pentru a proteja exteriorul sau interiorul casei tale, dupa caz, tencuiala decorativa este compusa din ingrediente minerale, intr-un amestec de rasini, aditivi si apa, care la final  confera un finisaj deosebit. Ingredientele naturale ajuta peretii „sa respire”, oferind, in acelasi timp, protectie impotriva igrasiei, dusmanul cel mai comun al constructiilor. De asemenea, componentele speciale sunt destinate protectiei impotriva uzurii si intemperiilor, precum si impotriva razelor solare puternice, asa cum este si tencuiala decorativa Policolor, speciali realizata pentru aceste conditii.

22

Tipuri de tencuiala decorativa

Este indicat sa te consulti cu un specialist care sa iti recomande tipul de tencuiala decorativa cel mai potrivit pentru casa ta. Fiecare tip de tencuiala decorativa are specificatii bine delimitate, potrivite pentru anumite tipuri de constructii. Iata care sunt acestea:

Tencuiala decorativa siliconica: este foarte rezistenta la apa, ciuperci specifice constructiilor, alge, cu o structura flexibila foarte potrivita pentru constructiile noi, care inca lucreaza. Este recomandata pentru zonele cu umiditate ridicata.

Tencuiala decorativa acrilica: fiind obtinuta din rasini acrilice, are o foarte buna aderenta la stratul suport, conferind, astfel, durabilitate garantata pe termen indelungat. Se obtine un efect decorativ cu aspect triat, din aceasta gama tencuiala decorativa Apla fiind printre cele mai raspandite si folosite de specialisti.

Tencuiala decorativa minerala: este un amestec de ciment alb, var, pigmenti, adaosuri minerale si rasini sintetice. In general confera un aspect de scoarta de copac, cu un impact vizual placut.

Tencuiala decorativa mozaic: acest tip de tencuiala contine granule minerale colorate si rasini sintetice, deosebindu-se printr-o rezistenta foarte buna la actiuni mecanice si intemperii, ideala pentru zonele mai expuse la astfel de conditii.

Tencuiala decorativa silicatica: contine silicat de potasiu, conferind protectie anti-mucegai daca este aplicata pe suprafete neelastice.

De ce trebuie sa tii cont cand aplici tencuiala decorativa

  1. Consumul de material al tencuielii va creste la aplicare in functie de granulatia acesteia. Asadar, cu cat granulatia este mai mare, cu atat necesarul de material va fi mai mare.
  2. Trebuie sa tii cont de conditilie meteo si de pozitionarea constructiei atunci cand alegi tipul de tencuiala decorativa pentru casa ta. In zonele populate nu se recomanda alegerea tencuielilor care favorizeaza depunerea prafului, in timp ce in zonele umede se recomanda tencuiala decorativa rezistenta la umezeala si anti-mucegai. In aceste conditii, specialistii recomanda tencuiala decorativa Duraziv, care are exact aceste caracteristici.
  3. Cu cat stratul de tencuiala este mai subtire, cu atat gradul de protectie oferit de aceasta este mai slab. Totodata, aplicarea unui strat prea gros de tencuiala decorativa impiedica structurarea materialului. Astfel, se recomanda ca grosimea stratului aplicat sa fie identic cu granulatia aleasa.

Adauga un comentariu

*