ALEGERI LOCALE ÎN SIGURANȚĂ!

Ministerul Afacerilor Interne a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

Peste 800 de angajati ai structurilor teritoriale ale M.A.I. din judetul Bacău vor fi angrenati în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 230 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacău se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.De asemenea, dintre cele 634 de secţii de votare constituite la nivelul judetului Bacău,politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bacău vor asigura măsuri de pază şi protecţieț la 322 de secţii.

Jandarmii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacău vor asigura măsurile de pază si protectie la 206 sectii de votare, lucrătorii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentă vor fi prezenti la 83 de sectii, iar celelalte sectii vor fi asigurate de politisti de frontieră si din cadrul altor structuri teritoriale ale M.A.I.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor 104 echipe operative,dintre care 94 formate din politisti ai Inspectoratului de Politie Judetean Bacău si 10 echipe formate din jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacău.

De asemenea, 174 de politisti, jandarmi, politisti de frontieră si cadre I.J.S.U, sunt constituiti în rezerve de interventie, pregătiti să acţioneze dacă situaţia operativă o va impune.

Adauga un comentariu

*