Beneficii nestiute ale sparanghelului

sparanghel_large_lightboxExista doua categorii de oameni: cei care iubesc sparanghelul si cei care il evita. Totusi, stim multe cazuri cand cei care nu consumau sparanghel au inceput s-o faca, in mod constant, odata ce l-au incercat. Vrem sa mananci mai sanatos si mai verde si pentru asta iti dezvaluim cateva beneficii ale sparanghelului care te vor convinge sa-l pui in farfurie, mai des!

Sparanghelul este un prieten de nadejde pentru creier

Proprietatile anti-aging ale sparanghelului lupta impotriva declinului cognitiv la care este supus creierul nostru, odata cu trecerea timpului. Aceasta leguma este bogata in acid folic care, alaturi de vitamina B12, intarzie instalarea declinului cognitiv.

Iti mentine oasele sanatoase

O portie de sparanghel contine o doza insemnata de Vitamina K – aproximativ, 70% din totalul zilnic recomandat. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea sanatatii si fortei sistemului tau osos si ajuta la prevenirea osteoporozei si a osteoartritei. Un motiv suficient de bun pentru a include sparanghelul in meniul tau, nu-i asa?

Iti protejeaza ochii

Vitamina A din compozitia acestei legume te poate ajuta sa iti pastrezi ochii sanatosi, deoarece ajuta retina sa absoarba lumina. De asemenea, acest element contine si proprietati care lupta impotriva instalarii cancerului.

Te ajuta sa slabesti!

Aceasta leguma gratioasa este un aliat important in lupta impotriva kilogramelor! O portie de sparanghel contine aproximativ 11% din totalul zilnic recomandat de fibre. De ce este acest lucru de ajutor? Ei bine, fibrele iti pun in miscare sistemul digestiv si pastreaza senzatia de satietate pentru vreme indelungata. In plus, sparanghelul contine potasiu, care ajuta la eliminarea grasimii suparatoare de pe abdomen. Ah, sa nu uitam ca numara doar 40 de calorii, per portie. Minunat, zicem noi!

Face minuni cu parul tau!

Pentru ca aspectul parului nostru nu este doar o problema ce tine de vanitate, afla ca sparanghelul te ajuta sa il mentii sanatos si stralucitor! Antioxidantii, calciul si Vitaminele A si C din compozitia sparanghelului te ajuta sa ai o podoaba capilara sanatoasa si stimuleaza foliculii de par, care produc sebum. Acesta este asemeni unui balsam natural si hidratant pentru parul tau, facandu-l mai puternic si evitand ca parul sa devina uscat si fragil. Acum, ca esti la curent cu cele mai importamte beneficii ale sparanghelului, te incumeti sa-i dai mai multe sanse?

Sursa: http://www.elle.ro

Adauga un comentariu

*