COMERȚUL CU PRODUSE SPECIFICE SĂRBĂTORILOR PASCALE, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR

IMG-20160429-WA0007Premergător sărbătorilor pascale, în cadrul acțiunilor pe care Poliția Română le desfășoară pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și pentru garantarea siguranței alimentare a populației.

Acțiunile desfășurate de polițiști, în colaborare cu reprezentanți ai D.S.V.S.A, D.S.P și O.J.P.C., au vizat prevenirea și combaterea nerespectării normelor privind producerea produselor alimentare și comerțul cu aceste produse și comerțul cu animale.

Au fost efectuate controale la societăți comerciale de profil dar și în piețele de desfacere la persoane fizice.

În urma activităților desfășurate în perioada 28-29 aprilie polițiștii au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale pentru fapte care contravin legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale  aplicate este de 32 840.

De asemenea, a fost confiscată și neutralizată cantitatea totală de 350 kg carne de miel.

Polițiștii au oprit în trafic în municipiul Bacău două autoturisme la volanul cărora au fost identificați un tânăr de 22 de ani, din comuna Stănişeşti, respective un bărbat de 36 de ani, din comuna Filipeni.

IMG-20160429-WA0005Polițiștii au constatat că cei doi transportau 20 și respective 15 carcase de miel, ambulate în saci de rafie, ce urmau să fie comercializate în Piața Centrală din Municipiul Bacău.

În urma verificărilor efectuate cu privire la proveniența, legalitatea transportului și sacrificării mielilor, față de cei doi s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 720 de lei fiecare, conform H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Cele 35 de carcase de miel, cu o greutate totală de 350 de kg și în valoare de 7 000 de lei, au fost ridicate şi neutralizate de instituţiile abilitate.

Adauga un comentariu

*