Urmăriți international, depistați de polițiștii băcăuani

catuse4-655x360Doi bărbați care aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare au fost depistați de polițiștii din Bacău, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au depistat un bărbat de 34 de ani, din Bacău, care era urmărit internațional.

Pe numele acestuia, autoritățile germane au emis un mandat european de arestare pentru comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul Germaniei.

De asemenea, în aceeași zi polițiștii au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Livezi, care era urmărit internațional.

Autoritățile italiene au emis, pe numele tânărului în cauză, mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Cei în cauză au fost reținuți și prezentați Curții de Apel Bacău, care a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, urmând a fi demarate procedurile de predare către autoritățile germane, respectiv italiene.

Pentru depistarea acestora, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Adauga un comentariu

*