Accidentată pe trecerea pentru pietoni

trecere-1Polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident rutier cu victimă, pe strada Victor Babeş, din Oneşti.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că un tânăr de 21 de ani, din Onești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victor Babeş, surprins și accidentat o tânără de 18 ani, care era angajată în traversarea străzii pe marcajul  pietonal, la culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni.

Tânăra a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Stimaţi conducători auto, tragem un semnal de alarmă asupra modului în care conduceţi autovehiculele în apropierea trecerilor de pietoni..

În tumultul traficului, printre miile de maşini care circulă încoace şi încolo, pietonul are şi el un punct de siguranţă: trecerea pentru pietoni! Este locul care, prin lege, îi oferă integritate corporală. Sau ar trebui să fie aşa, pentru că, se pare că unii şoferi uită acest lucru.

Acordaţi-le şi dumneavoastră, conducătorii auto, respectul cuvenit prin simpla oprire a autovehiculului şi acordarea de prioritate în momentul traversării. Este dreptul lor şi obligaţia dumneavoastră. Gândiţi-vă că cel care trece drumul vă poate fi părinte, vă poate fi mentor în viaţă, vă poate fi copil, soră, frate  sau altcineva drag şi merită măcar atât. Altfel, ne întoarcem la cercetări la faţa locului ale unor accidente iar în urmă, rămân răni deschise ce nu se vor vindeca niciodată şi regrete tardive ale unor întâmplări nedorite.

Conducerea preventivă, viteza redusă, atenţia trebuie să devină, odată pentru totdeauna, principiile cărora să vă subordonaţi necondiţionat.

Adauga un comentariu

*