Cremă de mango şi fistic

crema de mangoO reţetă ideală atunci când vreţi să savuraţi ceva  dulce, rapid şi sănătos! Învaţă să prepari un desert delicios de post. 

Ingrediente

  • 4 linguri de amidon
  • 2 x 250 ml de smântână de cocos
  • 4 fructe de mango coapte
  • 60 g de miez de fistic nesărat, tocat mărunt
  • 2-3 linguri miere de albine

Mod de prepare

Amestecaţi amidonul cu 3 linguri de apă într-un castronel cât să obţineţi o pastă omogenă. Puneţi smântâna de cocos într-o cratiţă cu fund gros şi încălziţi-o la foc mic, adăugând treptat pasta de amidon, puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Ţineţi pe foc amestecul 5-6 minute, până se îngroaşă, apoi amestecaţi-l bine cu telul şi lăsaţi-l să se răcească.
Cu un cuţit ascuţit, tăiaţi cu atenţie mangoul de o parte şi de cealaltă a sâmburelui. Tăoaţi cubuleţie mcici miezul fiecărei jumătăţi de mango până la coajă, dar fără să o străpungeţi, apoi scoateţi miezul cu o lingură. Decojiţi restul de mango şi desprindeţi miezul de pe sâmbure.
Puneţi pulpa de mango şi amestecul de cocos într-un castron cu jumătate din miezul de fistic şi amestecaţi totul foarte bine cu un blender electric de mână. Sau mixaţi totul într-un blender fix ori într-un robot de bucătărie. Adăugaţi miere după gust şi amestecaţi puţin, apoi adăugaţi restul de fistic, păstrând o lingură pentru mai târziu, şi amestecaţi bine.
Puneţi cu lingura crema astfel obţinută în pahare sau boluri şi daţi la frigider cel puţin 2 ore. Presăraţi deasupra fistricul păstrat, apoi serviţi!

Adauga un comentariu

*