PRIORITATEA ANULUI 2016 – SIGURANŢA CETĂŢEANULUI

ngvfjhgkuDin ordinul ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu a dispus ca poliţiştii să acţioneze zilnic, în sistem integrat, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști de frontieră, cei de la imigrări, jandarmi și pompieri),  pentru siguranţa cetăţenilor.

În contextul în care, obiectivul prioritar al Ministerului Afacerilor Interne, și pentru anul 2016, îl constituie creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, conform ordinului ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, de intensificare a acţiunilor în această perioadă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu a dispus ca poliţiştii să acţioneze zilnic, la nivel naţional, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În județul Bacău 515 polițiști au acționat suplimentar, în această perioadă, pentru  creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului Dintre aceştia, 320 au fost din cadrul structurii de ordine publică,  84  de la poliţia rutieră, 70 de la investigaţii criminale,13 de la Arme, explozivi, substanțe periculoase, restul aparţinând altor structuri ale poliției.

Astfel, în luna februarie, poliţiştii băcăuani au constatat 50 de infracţiuni, dintre care 17 au fost infracţiuni la regimul rutier.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 793 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 127 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 35 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 20 la legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 9 la domeniul silvic şi 2 la regimul vânătorii şi al armelor.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 329 733 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 2 de arme și peste  30 m.c. material lemnos.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 493 sancţiuni contravenţionale, 246 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 5 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune).

Totodată, au fost reţinute 46 de permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool și 31 pentru viteză, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare auto.

Poliţiştii de investigaţii criminale au depistat 3 persoane căutate în temeiul legii, dintre care două date în urmărire națională.

 

Adauga un comentariu

*