EDUCAȚIE PENTRU VIITOR PRIN ÎNȚELEGEREA TRECUTULUI

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, a organizat a doua sesiune de formare din cadrul programului ”Predarea Holocaustului în școlile din România”, avizat de Ministerul Educației, destinat profesorilor de istorie și științe sociale și coordonat de Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.DSC_0488

Cursul se desfășoară sub genericul ”Educație pentru viitor prin înțelegerea trecutului.”

De acestă dată invitat special a fost conf. univ. dr. Felicia Waldman, coordonator al Centrului de Studii Ebraice ”Goldstein-Goren” – Facultatea de Litere,  Universitatea din București. Aceasta a abordat două teme de prim interes: ”Ce este iudaismul?” și ”Resurse educaționale moderne despre Holocaust”.

Oaspetele are o bogată și îndelungată experiență în acest domeniu  și o reală recunoaștere internațională, reprezentând România, ca membru al delegaţiei permanente la IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance), în calitate de expert în Education Working Group.

Pe parcursul orelor de pregătire, accentul a fost orientat, cu preponderenţă, pe dezbateri referitoare la una dintre cele mai mari tragedii ale umanităţii din secolul trecut, Holocaustul, fenomen care a afectat grav, din nefericire, şi societatea românescă, în timpul celui de al doilea război mondial.DSC_0455

Următoarea sesiune, care va avea un caracter intensiv, va fi susținută de prof. univ. dr. Alexandru Florian, directorul general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”.

„Invitatul nostru a pus în dezbaterea cursanților, într-o manieră interactivă, câteva subiecte, care au  făcut referire la combaterea discrimnării, promovarea respectului şi a înţelegerii reciproce, dar şi la universalitatea  umanismului.

De asemenea, au fost prezentate o serie de resurse educaționale moderne, ce pot fi  utilizate de profesori în predarea Holocaustului.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Adauga un comentariu

*